ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ…Συνάντηση του Δημάρχου και διαπαραταξιακής επιτροπής με διοίκηση ΤΑΙΠΕΔ για το κτίριο του ΕΟΜΜΕΧ

ΚΤΗΡΙΟ1Μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ιδίου και της διαπαραταξιακής επιτροπής του Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου – Ταύρου με τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, την Παρασκευή 8 Μαρτίου, με θέμα το αίτημα του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου για την παραχώρηση του κτιρίου του ΕΟΜΜΕΧ στον Δήμο.

Η επιτροπή του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου αποτελούνταν από τον Δήμαρχο Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρη Σούτο, τον Αντιδήμαρχο Ταύρου, Γιώργο Δαμηλάκο, τους δημοτικούς συμβούλους, Γιώργο Μελέτη, Παναγιώτη Κυριαζίδη, Στέλλα Βαλαβάνη, τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου, Μανώλη Αντωνάκο και τον Κοινοτικό Σύμβουλο Ταύρου, Γιώργο Παπαδόπουλο.

Εκ μέρους του ΤΑΙΠΕΔ, παρών ήταν ο Πρόεδρός του, Άρης Ξενόφος καθώς και δύο ανώτερα στελέχη του Ταμείου.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου και η διαπαραταξιακή επιτροπή εξέθεσαν στον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ την ομόφωνη και διαχρονική διεκδίκηση του π. Δήμου Ταύρου και του ενιαίου Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου για το κτίριο του ΕΟΜΜΕΧ και ζήτησε την απευθείας παραχώρησή του στον Δήμο, τόσο για ιστορικούς λόγους, αφού το συγκεκριμένο κτίριο έχει άρρηκτα συνδεθεί με την ιστορία και τους αγώνες των κατοίκων του Ταύρου, όσο και για λόγους ουσιαστικής αξιοποίησής του από τον Δήμο για τους πολίτες της περιοχής.

Ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ εξήγησε ότι το Ταμείο με βάση το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο οφείλει να αξιοποιεί τα ακίνητα που έχουν περιέλθει στην ιδιοκτησία του. Επομένως, το θέμα εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Οικονομικών και μόνο με νομοθετική ρύθμιση μπορεί να επιλυθεί.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *