ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ..ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΥΛΙΚΟΟ Δήμος Πειραιά προσέφερε, μέσω της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, υγειονομικό υλικό σε όλα τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία της πόλης μας, εν όψει της επανέναρξης των μαθημάτων.

Οι Διευθυντές των σχολείων παρέλαβαν μάσκες για τους εκπαιδευτικούς οι οποίες είναι προαιρετικές, αντισηπτικά, σύγχρονα θερμόμετρα για την εξ αποστάσεως μέτρηση της θερμοκρασίας, γάντια και ποδιές μιας χρήσεως για τις καθαρίστριες.

Στόχος είναι να υπάρξουν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες για τη διασφάλιση της υγείας κατά την έναρξη των μαθημάτων.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε πως ο Δήμος Πειραιά έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών, εν όψει της επαναλειτουργίας των δημοτικών και των νηπιαγωγείων. Ο κ. Μώραλης ανέφερε πως ο Δήμος υλοποίησε περισσότερες ενέργειες από όσες προέβλεπαν οι σχετικές εγκύκλιοι, λέγοντας πως ήδη έχουν απολυμανθεί όλοι οι  χώροι των σχολείων, ενώ έχουν γίνει οι απαραίτητες προμήθειες σε γάντια, μάσκες, αντισηπτικά.

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, κ. Ασπασία Αλιγιζάκη, σε δήλωσή της, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μακρή, αλλά και όλα τα μέλη της,  που όπως είπε, εργάζονται ανιδιοτελώς για να επανέλθουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε μία ασφαλή κανονικότητα.

Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πειραιά και Κοινοτικός Σύμβουλος, κ. Χρήστος Μακρής, σε δήλωσή του, ανέφερε ότι εν όψει της επανέναρξης των δημοτικών σχολείων έγινε διανομή υγειονομικού υλικού στις σχολικές μονάδες που απαρτίζεται από θερμόμετρα, μάσκες για τους εκπαιδευτικούς, αντισηπτικά, γάντια μιας χρήσεως και ποδιές μιας χρήσεως για τις καθαρίστριες.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *