Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά «Κανάλι Ένα 90.4».. Μένουμε σπίτι, δηλώνει ο Άγιος Δημητριάδος

δημητριάδος«Μένω στο σπίτι, άγια πράξη»! Αυτό το μήνυμα έστειλε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού, κ.κ. Ιγνάτιος, ο οποίος μίλησε στον Ίωνα Κεχαγιόγλου και την εκπομπή «Ξυπνήστε» στο Κανάλι Ένα 90,4, λίγες ώρες πριν την έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, που γίνεται με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού.

Αναφερόμενος στο θέμα της παραμονής στο σπίτι, ο Μητροπολίτης τόνισε ότι δεν υπάρχει ερώτημα γι’ αυτό, ούτε δίλημμα. «Ο πιστός χριστιανός δεν έχει διλήμματα, ξέρει πάντα τι να κάνει κι έχει ευθύνη απέναντι στον εαυτό του και τους άλλους» επεσήμανε ο Σεβασμιότατος

Σε ότι αφορά το θέμα της Θείας Κοινωνίας, ο Μητροπολίτης εξήγησε ότι «αυτή καθεαυτή δεν έχει πρόβλημα, αλλά εμείς έχουμε με τον συγχρωτισμό» και γι αυτό δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε όλοι μαζί.

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος αναφερόμενος στις επικείμενες αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου τόνισε ότι όλα τα μέτρα που θα αποφασιστούν θα πρέπει να ισχύσουν για όλες τις περιπτώσεις θρησκευτικών λειτουργιών και όχι μόνο της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *