ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ SECOND NATURE ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ

ΙΔΡΥΜΑ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΟλοκληρώθηκε με επιτυχία η α’ φάση του Διαγωνισμού Βιομηχανικού Σχεδιασμού Second Nature για νέους Έλληνες σχεδιαστές, τον οποίο προκήρυξε το  Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη στο πλαίσιο του προγράμματος Second Nature.

Ο διαγωνισμός εστιάζει στους τρεις άξονες που διέπουν το καινοτόμο πρόγραμμα Έρευνας και Σχεδιασμού Second Nature του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, τα πλαστικά θαλάσσια απορρίμματα, τη γαλάζια και κυκλική οικονομία και τις νέες τεχνολογίες. Η πρωτοβουλία Second Nature οραματίζεται ένα οικοσύστημα στο οποίο η θαλάσσια ρύπανση από τα πλαστικά μετατρέπεται σε πρώτη ύλη για μια νέα οικονομία, όπου η δημιουργικότητα και οι τεχνολογίες αιχμής συνδυάζονται για να φέρουν την κοινωνική αλλαγή.

Οι διαγωνιζόμενοι σχεδιαστές (18-35 ετών) κλήθηκαν να παρουσιάσουν ένα πρωτότυπο προϊόν, το οποίο ενσωματώνει στοιχεία από τους τρεις άξονες του Second Nature και έχει τη δυνατότητα να εξελιχθεί σε ένα ολοκληρωμένο επιχειρηματικό σχέδιο.

Κατατέθηκαν δεκάδες προτάσεις υψηλού επιπέδου από όλη την Ελλάδα, οι οποίες αξιολογήθηκαν από τα μέλη της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού, καταξιωμένους επιστήμονες και επαγγελματίες από τον χώρο του design και της επιχειρηματικότητας.

Την κριτική επιτροπή συγκροτούν οι (αλφαβητικά):

 

  • Δρ. Σπύρος Αρσένης, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος
  • Καθηγητής Δρ. Φίλιππος Αζαριάδης – Τοπάλογλου, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
  • Κώστας Βογιατζής, Yatzer
  • Κωστής Καρατζάς, The Greek Foundation
  • Paul Kidner, The People’s Trust
  • Καθηγήτρια Δρ. Φοίβη Κουντούρη, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
  • Πάνος Σακκάς & Φωτεινή Σετάκη, The New Raw

Οι σχεδιαστές που διακρίθηκαν θα συμμετάσχουν σε πρόγραμμα καθοδήγησης (mentoring) και συμβουλευτικής για την ανάπτυξη των προτάσεων σε επιχειρηματικό επίπεδο από το The People’s Trust, ενώ στο τέλος της διαδικασίας θα βραβευθούν τρεις προτάσεις με χρηματικό έπαθλο 2.500 ευρώ έκαστη.

Ο διαγωνισμός χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *