ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ : «ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ 2018» ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

IMG_1560 IMG_1566Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018, η παρουσίαση της διαδημοτικής δράσης «Σχολικός ΠειραιΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ 2018» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στην οποία παίρνουν μέρος χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες, από δεκάδες Δημοτικά Σχολεία και Γυμνάσια της ευρύτερης περιφέρειας του Πειραιά.

Ο Σχολικός ΠειραιΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ 2018 διοργανώνεται από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων Πειραιά (Ο.Ε.Σ.Α.Δ. Πειραιά) και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της  Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά της Περιφέρειας Αττικής  και των Δήμων: Πειραιά, Νικαίας – Αγ. Ι. Ρέντη, Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Κορυδαλλού και Περάματος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γιώργος Γαβρίλης σε δήλωσή του τονίζει: «Η δεύτερη διοργάνωση του «Πειραι-Αθλητισμού» μας δημιουργεί αισιοδοξία ότι αυτή η μεγάλη γιορτή του σχολικού αθλητισμού μπορεί και πρέπει να γίνει θεσμός.

Το «ευ αγωνίζεσθαι», τα ιδεώδη του αγνού αθλητισμού και η άμιλλα εάν καταφέρουμε να γίνουν βιωματική συνείδηση στα παιδιά της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα για την καταπολέμηση της βίας στους αθλητικούς χώρους».

Η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο, στον χαιρετισμό της, τόνισε: «Σας καλωσορίζω στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και εκ μέρους του Δημάρχου σας μεταφέρω τους χαιρετισμούς του, ο οποίος λόγω μιας ξαφνικής αδιαθεσίας δεν κατάφερε να είναι κοντά μας. Ο Πειραιάς είναι η μητρόπολη του ελληνικού αθλητισμού και αυτό είναι αντικειμενικό και με στοιχεία. Ο Πειραιάς αυτή τη στιγμή αριθμεί 26 ενεργά σωματεία, πολλούς Ολυμπιονίκες και χιλιάδες παιδιά τα οποία συμμετέχουν στα προγράμματα αθλητισμού, αλλά και στα σωματεία της πόλης.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη κ. Γιώργος Ιωακειμίδης, σε δήλωσή του επισημαίνει: «Για άλλη μια χρονιά γινόμαστε αρωγοί σε διαδημοτικές δράσεις με επίκεντρο το παιδί, όπως είναι ο «Σχολικός Πειραι-Α-θλητισμός» που τολμώ να πω ότι έχει γίνει πια θεσμός. Το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Πλάτων» θα φιλοξενήσει από τις 23 έως τις 26 Απριλίου 5000 μαθητές γυμνασίων της ευρύτερης περιφέρειας του Πειραιά».

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά κ. Νίκος Μουμούρης, τόνισε: «Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διεξάγεται η μεγάλη γιορτή σχολικού αθλητισμού στον Πειραιά σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία προάγει το πνεύμα του αγνού αθλητισμού, την άμιλλα και τη βιωματική συνείδηση».

Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά κ. Λεωνίδας Νίκας, υπογράμμισε: «Για δεύτερη συνεχή χρονιά οι Δ/νσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Πειραιά κάνουν πράξη την εμπνευσμένη ιδέα των Σχολικών Συμβούλων Φυσικής Αγωγής, κ. Κέλλη και κ. Παπαδοπούλου, του «ΠειραιΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ» με μια αρμονική σύμπραξη του συνόλου των Δήμων του ευρύτερου Πειραιά, της Αντιπεριφέρειας Πειραιά και της ΓΓΑ».

Ο εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και συντονιστής του ευρωπαϊκού προγράμματος “Be active” κ. Διονύσης Καρακάσης, αναφέρθηκε σε στατιστικά στοιχεία του “Be active” σε όλη την Ευρώπη και σημείωσε ότι το “Be active” εφαρμόζεται σε 32 χώρες στον ευρύτερο κύκλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο μεγαλύτερο αρνητικό ρεκόρ της παιδικής παχυσαρκίας στον κόσμο που κατέχει η Ελλάδα και υπογράμμισε τον ρόλο του αθλητισμού για την αντιμετώπισή της.

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης: Η Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής κ. Μαρία Λαμπρίδου και ο Αντιδήμαρχος Νικαίας – Αγ. Ι. Ρέντη κ. Γιάννης Μπακατσέλος.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *