Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και Περιβάλλον

αεροδρόμιο ΑθηνώνΗ ανάγκη για αποτελεσματική προστασία του περιβάλλοντος είναι πιο επίκαιρη και αναγκαία από ποτέ. Το αεροδρόμιο της Αθήνας συμμετέχει όπως κάθε χρόνο στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου), με μια σειρά δράσεων και προγραμμάτων:

Το αεροδρόμιο διοργανώνει και φέτος Διαγωνισμό Ανακύκλωσης για τους εργαζόμενους της ευρύτερης αεροδρομιακής κοινότητας, συνεισφέροντας στην καταπολέμηση της ρύπανσης από τα πλαστικά απορρίμματα.

Συνολικά, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών έχει αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο σύστημα για τη διαχείριση όλων των απορριμμάτων που παράγονται στο αεροδρόμιο, το οποίο στηρίζεται στην αρχή «Ο Ρυπαίνων Πληρώνει». Το σύστημα διαχείρισης προωθεί τη διαλογή στην πηγή και παρέχει οικονομικά κίνητρα για την ανακύκλωση στα τρίτα μέρη του αεροδρομίου.

Αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης του αεροδρομίου από 3% το 2001 σε 83% το 2018

Περαιτέρω ενέργειες του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών για την προστασία του περιβάλλοντος και με στόχο  τη βιώσιμη ανάπτυξη, αφορούν στην Κλιματική Αλλαγή, στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, στη Βιοποικιλότητα και σε άλλους τομείς.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *