ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ.Με απόλυτη επιτυχία η κοπή της Πίτα Και ο εορτασμός των 100 χρόνων του Συλλόγους

IMG_8098Την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020, ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά γιόρτασε την αλλαγή του χρόνου με την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου. Η ατμόσφαιρα ήταν πανηγυρική αλλά και συγκινησιακή, διότι η νέα χρονιά συνέπεσε με τη συμπλήρωση της επετείου των 100 χρόνων από την ίδρυσή του και πολλοί είχαν κάτι να θυμηθούν από αυτή την «αιώνια» πορεία.

Στην εκδήλωση έδωσαν την αναγκαία καλλιτεχνική πνοή οι μουσικές και τα τραγούδια της χορωδίας του Συλλόγου υπό τη διεύθυνση του πιανίστα και δικηγόρου Μάριου Καζά, καθώς και οι γλυ8 κές φωνές της παιδικής μας χορωδίας με τη δασκάλα τους Κική Σβίγκου.

Τους εκλεκτούς προσκεκλημένους υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Σταματογιάννης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο κ. Πρόεδρος, συγκινημένος από τη συμπλήρωση επί των ημερών του ενός αιώνα λειτουργίας του Συλλόγου μας, έλαβε την ευκαιρία να κάνει μία λιτή αναφορά στην ιστορική αυτή συγκυρία των 100 χρόνων, χωρίς να παραλείψει να αναφερθεί στο όραμα της νέας δεκαετίας, η οποία επίσης ξεκινάει εφέτος, και, όπως είναι φυσικό, αναφέρθηκε επιγραμματικά και στα πεπραγμένα του Συλλόγου μας κατά τη χρονιά που πέρασε.

Ο Μητροπολίτης Πειραιά, κ. Σεραφείμ ευλόγησε την πίτα και τους παρευρισκόμενους και ευχήθηκε για τη νέα χρονιά.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: O Υπουργός Επικρατείας κ. Γιώργος Γεραπετρίτης. Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, κ. Δημήτριος Κράνης και ο Γεν. Γραμματέας Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Πάνος Αλεξανδρής. Ο Υποδιοικητής ΕΦΚΑ κ. Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος. Ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Γιάννης Μώραλης, οι βουλευτές Πειραιά κ.κ. Θοδωρής Δρίτσας, Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, Ιωάννης Μελάς, Νικόλαος Μανωλάκος, Παναγιώτα (Νόνη) Δούνια, Χριστόφορος Μπουτσικάκης, Ιωάννης Τραγάκης, Διαμάντω Μανωλάκου, Φωτεινή Μπακαδήμα.

Από τη δικαστική ηγεσία: οι κ.κ. Πρόεδροι, του Αρείου Πάγου Ιωσήφ Τσαλαγανίδης και ο Αρεοπαγίτης κ. Μιλτιάδης Χατζηγεωργίου, της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών Σ.τ.Ε. Ευθύμιος Αντωνόπουλος, Άννα Ζαΐρη, της Ένωσης Εισαγγελέων, Αντώνιος Πλακίδας, του Τριμελούς Συμβουλίου Δ/νσεως Εφετείου Πειραιά, ο κ. Ιωάννης Μαλλούχος, του Τριμελούς Συμβουλίου Δ/νσης του Πρωτοδικείου Πειραιά, Σπυριδούλα Μακρή, Εφετών Πειραιώς, οι κ.κ. Ευάγγελος Καίσαρης, Ευάγγελος Κασαλιάς, Εισαγγελείς Εφετών Πειραιώς και ο κ. Νικόλαος Μακρής, ε.τ. Πρόεδρος του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου. Η κ. Βιολέττα Λαγογιάννη, Προϊσταμένη του Ειρηνοδικείου Πειραιά και η κ. Δάφνη Μαγγανά, Προϊσταμένη του Πταισματοδικείου Πειραιά. Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου, κ. Χρήστος Παΐσιος, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας κ. Φώτιος Καραβασίλης.

Από την τοπική αυτοδιοίκηση και τους φορείς της πόλης παρέστησαν ο κ. Παναγιώτης Παπατσώρης, εκπρόσωπος Λιμενικού Σώματος, ο κ. Βασίλειος Κορκίδης, Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, ο κ. Γεώργιος Κωνσταντόπουλος, Αντιπρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά και ο κ. Παύλος Πολιτάκης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, όμορων νομών και νήσων Αιγαίου. Ο κ. Νικόλαος Πλατανησιώτης, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιώς, ο κ. Γιώργος Βίτσας, Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου και ο κ. Βασίλειος Νιάκας  Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου του ΕΚΑΒ. Ο επίτιμος Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Βασίλειος Βενέτης, ο τέως Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Στέλιος Μανουσάκης, ο πρώην Πρόεδρος CCBE, κ. Ευάγγελος Τσουρούλης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Δικηγόρων Ναυτικού Δικαίου, κ. Γρηγόριος Τιμαγένης, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων κ. Ιωάννης Ηρειώτης και ο Πρόεδρος του Ταμείου Αλληλοβοηθείας  Δικηγόρων Πειραιά κ. Μιχάλης Μερσίνης. Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς Πόλη Πρότυπο» και Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά κ. Νικόλαος Βλαχάκος, η Αντιδήμαρχος Πειραιά κ. Αθηνά Γλύκα-Χαρβαλάκου και η εντεταλμένη Σύμβουλος Δημοτικής Αστυνομίας Πειραιά, κ. Κυριακή Μπουρδάκου. Οι πρώην βουλευτές Πειραιά κ.κ. Δημήτριος Καρύδης, Τάσος Νεράντζης, οι πολιτευτές Ανδρέας Παλευρατζής, Ευγενία Μπαρμπαγιάννη. Από το Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων Πειραιά η κ. Κορίνα Αποστόλου και ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Γραμματείας Πρωτοδικείου Πειραιά κ. Θεοφάνης Μπαλαφούτης.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *