ΕΒΕΠ.Παρέμβαση στην ανάπλαση Αγίου Διονυσίου

φωτό εβεπ άγιος διονύσιοςΟ πρόεδρος Β. Κορκίδης, απέστειλε επιστολή στον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη, τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη, και την Αντιπεριφερειάρχη Σ. Αντωνάκου, για διορθωτικές παρεμβάσεις στη περιοχή του Αγίου Διονυσίου – Παπαστράτου, αναφέροντας:

«Περισσότερες από οκτακόσιες επιχειρήσεις όλων των μεγεθών βρίσκονται εγκατεστημένες στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Διονυσίου όπου σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστική ανάπλαση. Πρόκειται για μία παρέμβαση που έρχεται να αλλάξει ριζικά την εικόνα μιας μεγάλης σε έκταση και σημασία περιοχής του Πειραιά, δημιουργώντας νέες προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης για την τοπική επιχειρηματικότητα.

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, το οποίο και υποστηρίζει παντοιοτρόπως την ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας, εφιστά για άλλη μια φορά την προσοχή όλων των συναρμοδίων υπηρεσιών, ως προς τα έργα που εξελίσσονται και αναφέρονται στο τοπικό οδικό δίκτυο και τις παρεμβάσεις που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν επ’ αυτού, ώστε να αποφευχθεί εγκαίρως η δημιουργία σοβαρών προβλημάτων για τις επιχειρήσεις, που στην πλειοψηφία τους λειτουργούν σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, δέον όπως υπολογιστεί ότι οι διακινήσεις και οι προμήθειες υλικών γίνονται με φορτηγά οχήματα, συνήθως μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Προς τούτο, θα πρέπει να ληφθεί ειδική μέριμνα, ώστε η πρόσβαση των οχημάτων αυτών για τον ανεφοδιασμό των επιχειρήσεων να μην καταστεί απαγορευτική από τις οδικές και άλλες συνοδές παρεμβάσεις, γεγονός που θα προκαλούσε αναγκαστικά τη μετεγκατάσταση εκτός Πειραιά σημαντικών για τη τοπική κοινωνία και οικονομία επιχειρήσεων.

Η ανάπλαση αποτελεί μια παρέμβαση που έρχεται να υπογραμμίσει πως ο Πειραιάς μπορεί να πρωταγωνιστεί σε εξελίξεις και οφείλει να ακολουθεί αναπτυξιακή πορεία με τη μεγάλη επένδυση της Dimand στα Ο.Τ. των ακινήτων του «Παπαστράτου», αλλά δεν μπορεί και δεν πρέπει να αγνοήσει τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Διονυσίου, ούτε και εκείνες που μελλοντικά θα επιλέξουν να εγκατασταθούν.

Όραμα όλων μας είναι η μεταμόρφωση του Αγίου Διονυσίου να είναι μια συνεχής διαδικασία που, στην ωρίμανσή της, θα μπορεί να συγκριθεί με αντίστοιχες περιοχές της Βαρκελώνης, του Άμστερνταμ ή του Αμβούργου, αλλά όχι χωρίς τις πειραϊκές επιχειρήσεις υποστήριξης της ναυτιλίας, που δραστηριοποιούνται από δεκαετιών στην περιοχή».

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *