Εικαστική έκθεση Ευαγγελάτου Στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

IMG_0224Με μεγάλη επιτυχία, προσέλευση προσωπικοτήτων και εκπροσώπων πολιτιστικών φορέων και συλλόγων της καλλιτεχνικής, επιστημονικής και κοινωνικής ζωής πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης του Κώστα Ευαγγελάτου, με τίτλο «Εξεικονίσεις Art-Est» στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά.

Η Εκδήλωση άρχισε με χαιρετισμό από την κ. Σταυρούλα Τζιώτη, Προϊσταμένη της Δημοτικής Πινακοθήκης, η οποία επεσήμανε τη μουσειακή διάσταση της έκθεσης με τα 162 έργα του γνωστού ζωγράφου, λογοτέχνη και θεωρητικού τέχνης.

Την μεγάλη έκθεση εγκαινίασε με τιμητική ομιλία της η κ. Ειρήνη Στ. Νταϊφά, Εντεταλμένη Δημοτική ΣIMG_0229ύμβουλος Πολιτισμού Δήμου Πειραιά, Πρόεδρος Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά. Αναφέρθηκε σε βιογραφικά στοιχεία του διεθνή καλλιτέχνη καθώς και στις άλλες δύο μεγάλες εκθέσεις του «Αισθητικές και θεωρητικές καταθέσεις» 2016 και «Φυσικά πεδία και εννοιακές φόρμες» 2017 στις Αίθουσες της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά, που είχε εγκαινιάσει επίσης με ομιλίες της. Επεσήμανε τα κύρια εκφραστικά και διαχρονικά χαρακτηριστικά της δουλειάς του με μεστό και γλαφυρό λόγο!

Ακολούθησε αισθητική εισήγηση της κ. Ευαγγελίας Νάκα, Ιστορικού Τέχνης για τα έργα του Κώστα Ευαγγελάτου, με τίτλο «Πρόσωπα από τα υλικά του κόσμου». Αναφέρθηκε ιστορικά και κριτικά στις τρεις φάσεις έργων της έκθεσης, με κύριο θεματικό μοτίβο την αναδυόμενη ανθρώπινη μορφή και ιδιαίτερα στην πλέον πρόσφατη ζωγραφική ενότητα του καλλιτέχνη με τα τριαντάφυλλα- ρόδινα ανθέμια.

Ο Κώστας Ευαγγελάτος με συγκίνηση μίλησε για την διαχρονική μελέτη του με θέμα το ανθρώπινο πρόσωπο και σώμα, την εκ του φυσικού ζωγραφική, την άνευ ορίων δημιουργική φαντασία του καλλιτέχνη.

Ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην διοργάνωση και την επιτυχία της έκθεσης του. Ανάμεσα τους τον συνεργάτη του καλλιτέχνη κ. Ντάνυ Μαρτζώκα, τον ανθοδέτη κ. Κώστα Ιωαννίδη, τον εικαστικό της Artway κ. Γιώργο Σάρδη, την παραδοσιακή «Βοσκοπούλα» της Κεφαλονιάς.

Στη συνέχεια έκανε αναλυτική ξενάγηση σε όλες τις αίθουσες της έκθεσης και συζήτησε με τους φιλότεχνους που συμμετείχαν ένθερμα!

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με δεξίωση στο κεντρικό περιστύλιο του θαυμάσιου νεοκλασικού κτιρίου της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά.

Μεταξύ των προσελθόντων διακρίναμε, εκτός άλλων και, την υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλο κ. Έλενα Παπασταφίδα = Βολίκα, την Επιχειρηματία κ. Νανά Ανδριανοπούλου, τον Εικαστικό κ. Μαρούλη από την Ηλιούπολη.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *