Εικονολατρία

Κουτσαντώνης ΑνδρέαςΚυρίαρχο του καιρού μας φαινόμενο η επιστήμη της εικονολατρίας. Σκέψη, απόφαση, τρόπος, μέσα και καθορισμένος χρόνος. Όλα τα έχει. Πρόθεση να εξαπατάται και βιάζεται η κοινωνία. Να πιστέψει η ελληνική κοινωνία ότι είναι αυτή στην εικόνα. Δεν είναι αυτό που παθαίνει αυτό που έχει καταντήσει. Οργανωμένα συνεργεία και η εικόνα λαμπερή. Αψεγάδιαστη. Περνάει στα φίλτρα της τέχνης. Να αξίζει να λατρευτεί. Απαιτεί να λατρευτεί. Από ποιον; Από την κουρελιασμένη κοινωνία. Να πιστέψει ότι είναι εικόνα Της. Να δει τι ωραία που είναι. Να μην ακούει. Να μη βλέπει γύρω της. Είναι αυτό που της εμφανίζει η κάμερα. Να μην πιστεύει στα αυτιά της στα μάτια της. Να μη σκέφτεται. Ζήτω η εικόνα!

Μόνο για παράδειγμα τα ακόλουθα, δεν είναι το όλον:

Κατεβαίνει ο διαχειριστής κoμματάνθρωπος στην Τρίπολη. Το συνεργείο της εικόνας σε μία αίθουσα, κομματανθρώποι, που ο μέγας μικρός παρουσιάζεται και παρουσιάζει και χειροκροτείται, αφού χιλιάδες αστυνομικών έχουν περιφράξει και αποκλείσει την Τρίπολη να μη εισχωρήσουν στην εικόνα οι παραγωγοί, η οργή, η απέχθεια, και η αγανάκτηση.

Αναμεταδίδεται εικόνα και ομιλία «προς τους παραγωγούς που έλαβε χώρα και τέλος».

Ζήτω η εικόνα!

Ο μέγας μικρός παρουσιάζεται σε ακριτικό νησί με το αναγκαίο συνεργείο κομματανθρώπων αναπαριστώντες την κοινωνία, καταχειροκροτούμενος, ομιλεί μαζί τους, συναινούν στην αποσύνθεση της κοινωνίας και την υπονόμευση του μέλλοντός της, εξασφαλισμένη η εικόνα με μεταφερμένη καραβιά αστυνομικών να έχουν απομονώσει την κοινωνία, την οργή της, την απέχθειά της και την αγανάκτησή της.

Λαμπερή εικόνα, αναρτήθηκε για να λατρευτεί.

Ζήτω η εικόνα!

Όλα τα άλλα, οργή, απέχθεια, αγανάκτηση, δεν υπάρχουν αφού δε φαίνονται. Αν υπήρχαν θα φαινόντουσαν. Τρανταχτό το επιχείρημα.

Κομματάνθρωπος με συνεργείο και αστυνομική περιφρούρηση σε ακριτική μαρτυρική περιοχή έφτιαξε εικόνα συναίνεσης στην υπαρκτή απειλή κοινωνίας και τόπου. Η εικόνα προβάλλεται για λατρεία.

Ζήτω η εικόνα!

Οργή, απέχθεια, αγανακτήση, δεν υπάρχουν αφού δεν φαίνονται.

Μη λογαριάζετε αγανακτισμένους, μακεδονομάχους, εικονομάχους (ίδετε άποψη «Όπως νόμος ορίζει»).

Διαχειριστής κομματάνθρωπος σε ακριτικό νησάκι έφτιαξε με το συνεργείο του εικόνα ευφορίας και ανεμελιάς με την απαραίτητη περιφρούρηση και απομόνωση της τοπικής κοινωνίας.

Ζήτω η εικόνα!

Εξωχώρια καθοδήγηση να επιβληθεί στην μετανεωτερική εποχή η πίστη στην εικόνα. Είναι η εποχή της εικονολατρίας. Όμως ο εικονομάχος γεννιέται. Δεν θα αφήσει να τους περάσει. Η κραυγή του από τον ουρανό θα περάσει στην οικουμένη. «Κάτω οι εικόνες»!

Για την αντιγραφή της φωνής του εικονομάχου:

Ανδρέας Κουτσαντωνης

Επίτιμος Δικηγόρος

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *