Εκδήλωση στη Μάντρα του Μπλόκου Από την Κίνηση Πολιτών «Κόντρα στο Ρεύμα»

κόντρα 1Το απόγευμα της Κυριακής 17 Μαρτίου 2019 στο χώρο του ‘Μουσείου Μάντρας Μπλόκου Κοκκινιάς’ έγινε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση του «Κόντρα στο Ρεύμα» με θέμα: “Κόντρα στο Ρεύμα σε Νίκαια-Ρέντη:-Τι λέμε. -Τί κάνουμε. -Γιατί Αγωνιζόμαστε. Με αφορμή τις Δημοτικές εκλογές και τα 10 χρόνια παρουσίας του Κόντρα στο Ρεύμα στην πόλη μας, την ιστορική “Μάχη της Κοκκινιάς” και την Αντιστασιακή ιστορία της Πόλης μας”.

Η Άννα-Μαρία Λουίζου εκ μέρους της Κίνησης Πολιτών Νίκαιας-Ρέντη «Κόντρα στο Ρεύμα» μίλησε για τον ιστορικό χώρο της Μάντρας του Μπλόκου, ο οποίος συμβολίζει διαχρονικά τις θυσίες και τους αγώνες του λαού της Κοκκινιάς. Συνέδεσε τη θυσία στο Μπλόκο με τον ηρωικό αγώνα της Μάχης της Κοκκινιάς, την επέτειο της οποίας τίμησε η πόλη προκόντρα 2 δεκαημέρου. Στάθηκε ιδιαίτερα στην αλληλεγγύη και την αντίσταση των κατοίκων της Νίκαιας και πως κατάφεραν με αυτά τα υλικά να στήσουν στα πόδια της αυτήν την Προσφυγούπολη.

Ο Κώστας Παπαδόπουλος με τη σειρά του παρουσίασε όλη τη μακρά πορεία παρεμβάσεων και αγώνων του «Κόντρα στο Ρεύμα» σε Νίκαια και Ρέντη. Στάθηκε ιδιαίτερα σε ζητήματα τόσο ειδικά όσο και ευρύτερα του Τοπικού Κινήματος και προσπάθησε να συνδέσει τους αγώνες και τα κινήματα του παρελθόντος της Κοκκινιάς με το σήμερα. Στο τέλος περιέγραψε το τοπίο πάνω στο οποίο διεξάγονται οι φετινές Δημοτικές Εκλογές και πως τοποθετείτε η Κίνηση Πολιτών «Κόντρα στο Ρεύμα» απέναντι σε αυτές.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν εκ μέρους των δημοτικών κινήσεων «Ανυπότακτος Κορυδαλλός» και «Ρήγμα στα Δυτικά» (Αιγάλεω), ο υποψήφιος δήμαρχος Αιγάλεω Παντελής Βαϊνάς και ο υποψήφιος δήμαρχος Κορυδαλλού Γιάννης Περσίδης.

Στη συνέχεια εκ μέρους των νέων του «Κόντρα στο Ρεύμα», ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Τσατσαρώνης, παρουσίασε την Προγραμματική και εκλογική Διακήρυξη της Κίνησης για τις Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου.

Στο τέλος ο επικεφαλής της κίνησης παρουσίασε τα 33 πρώτα ονόματα υποψηφίων με το «Κόντρα στο Ρεύμα».

Η εκδήλωση έκλεισε με μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή, όπου με ειλικρινή κατάνυξη όλοι κράτησαν ενός λεπτού σιγή για όλους τους νεκρούς του Μπλόκου της Κοκκινιάς.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *