Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκδρομή Φωνής σε Άγιο Γιάννη Μακρινό Μεγάρων Αλεποχώρι, Μεγάλο Πεύκο

IMG_0439Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023, η εκδρομή της Φωνής στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη Μακρινού στα Μέγαρα, το Αλεποχώρι και το Μεγάλο Πεύκο.

IMG_0432Ξεκινήσαμε χαλαρά από το Δημοτικό Θέατρο γύρω στις 9 το πρωΐ και σε λίγη ώρα φτάσαμε στα Μέγαρα και την Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη. Πολύ φιλόξενες οι αδελφές της Μονής, μετά το προσκύνημα μας φίλεψαν καφέ, βουτήματα IMG_0423και λουκουμάκια και ακολούθησε ξενάγηση και αναφορά στην ιστορία της Μονής.

 

 

IMG_0417Πραγματικά μια μονή υπόδειγμα, πεντακάθαρη και παντού βασίλευε η αρχοντιά, η ευλάβεια και η κατάνυξη.

 

 

 

IMG_0415Συνεχίσαμε για το Αλεποχώρι, με τα γραφικά ταβερνάκια, τα ωραία καφέ, την πανέμορφη παραλία, τα γραφικά δρομάκια και τα υπέροχα σπίτια με τους κήπους και τις αυλές.

 

 

IMG_0410Νωρίς το απόγευμα ξεκινήσαμε για το Μεγάλο Πεύκο, ένα πανέμορφο προάστιο της Αθήνας και των Μεγάρων, με την υπέροχη περαντζάδα, τα ταβερνάκια και τα καφέ.

 

IMG_0404Με γεμάτη την ψυχή επιστρέψαμε το βραδάκι στον Πειραιά, δίνοντας υπόσχεση για μία νέα συνάντηση όσο το δυνατό πιο γρήγορα.

IMG_0383

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *