Εκλογές και ναυτικοί

ΔΗΜΟΥ ΦΡΙΞΟΣΚαι πάλι δεν θα επιτραπεί να ψηφίσει το σύνολο, ως συνήθως, των ναυτικών μας, στις φετινές εκλογές, εκτός από μια πολύ μικρή μειοψηφία μόνο.

Ο λόγος γιατί, σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, λαμβάνουν μέρος στις εκλογές μόνο οι ναυτικοί που τα πλοία που υπηρετούν θα είναι ελλιμενισμένα σε Ελληνικά και ξένα λιμάνια και στα δεύτερα θα λειτουργούν Ελληνικά… προξενεία ή πρεσβείες.

Η συντριπτική επομένως μερίδα των ναυτικών που τα καράβια τους βρίσκονται εκτός λιμένων δεν θα ψηφίσουν!

Βλέπετε πως οι Έλληνες ναυτικοί, αυτοί που επανδρώνουν τον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο του κόσμου, αντιμετωπίζονται από τους αρμόδιους καρεκλοκένταυρους ή και τους πολιτικούς «μας» σαν πολίτες τρίτης κατηγορίας…

Ευελπιστούμε πάντως κάποτε, κάποια κυβέρνηση θα αντιληφθεί τη σημασία της ναυτιλίας, καθώς και την συμβολή των ναυτικών σ’ αυτή και θα διορθώσει αποφασίζοντας να στήνονται κάλπες, με ευθύνη και αρμοδιότητα των πλοιάρχων, που σύμφωνα με τον νόμο ασκούν και καθήκοντα ληξίαρχου και ανακριτή, μέσα στα πλοία, όπως συνέβη και στο «δημοψήφισμα» της 29/9/1968.

Είναι οξύμωρο σχήμα να επιτρέπεται να ψηφίζουν ναυτικοί μας, κατά τη ζοφερή εκείνη εποχή της δικτατορίας και να τους απαγορεύεται σήμερα σε περίοδο δημοκρατίας.

Φρίξος Δήμου

Πλοίαρχος Ε.Ν

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *