Εκπρόσωπος του Δημάρχου στο παλιό του σχολείο ο Σταύρος Βοϊδονικόλας

βοϊδονικόλας σχολείοΤην Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017, πρώτη μέρα του ανοίγματος των σχολείων. Είχα διπλή χαρά και τιμή να εκπροσωπήσω τον Δήμαρχό μας στην τελετή Αγιασμού σε δυο πολύ αγαπημένα μου σχολεία του Πειραια. Αρχικά στο 3ο ΕΠΑΛ Πειραια στο κτίριο (Απ. Παύλου) όπου πριν πολλά-πολλά χρόνια αποφοίτησα απ’ το ιστορικό 4ο εξατάξιο Γυμνάσιο!

Διευθυντής ο αγαπημένος φίλος Αθανασιάδης Γιώργος με τους άξιους συνεργάτες του! Πέρυσι φτιάξαμε εκεί έναν όμορφο κήπο και φέτος η υπόσχεσή μας είναι να εμπλουτίσουμε το πράσινο και να βάλουμε παγκάκια στο προαύλιο! Αμέσως μετά στο Αγαπημένο μου ΕΕΕΚ Πειραια. Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Πειραιά είναι δημόσιο σχολείο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Εκπαιδεύονται έφηβοι 13-22 ετών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, απόφοιτοι ειδικού ή γενικού δημοτικού σχολείου. Η διάρκεια φοίτησης είναι 6 χρόνια. Δυο υπέροχοι Άνθρωποι και εκπαιδευτικοί ο Δ/ντης κ. Καρούμπης και η φίλη μου υποδ/ντια Νίκη Χατζηχαλεπλή! Με αξιέπαινη προσπάθεια σε συνεργασία με τον σύλλογο Γονεων και την στήριξη τόσο του Αντιπεριφερειάρχη του Γιώργου του Γαβρίλη οσο και του Δημάρχου μας Γιάννη Μώραλη έχουν καταφέρει να το αναδείξουν σε ένα κορυφαίο Ειδικό Σχολείο! Από πέρυσι έχουμε ξεκινήσει συνεργασία σε πρόγραμμα μαθητείας στην Δενδροκηπουρική. Σε συνεργασία επίσης με την δ/νση Πρασίνου του Δήμου μας οι μαθητές του ξυλουργικού εργαστηρίου έχουν φτιάξει ένα υπέροχο ξυλόσπιτο που σκαφτόμαστε αφού το εκθέσουμε στην κεντρική πλατεία Κοραή μετά να τοποθετηθεί μόνιμα στον Νέο Παιδικό Σταθμό του Δηλαβέρη. Η συνεργασία μας θα συνεχιστεί παραγωγικά αφού είναι πρόθεση του εργαστηρίου τους να κατασκευάζει παγκάκια, με ξυλεία που θα τους παραχωρήσουμε, ώστε να γεμίσουμε όλα τα πάρκα και τις πλατείες της πόλης!

Σταύρος Βοϊδονικόλας

Αντιδήμαρχος Πρασίνου Δήμου Πειραιά

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *