Εκσυγχρονίζεται η Ναυτική Εκπαίδευση και ενισχύεται ο δημόσιος χαρακτήρας της

lampridisΗ αφοσίωση και επιμονή για διαρκώς αναβαθμιζόμενη Δημόσια Ναυτική Εκπαίδευση με βάση τις σύγχρονες απαιτήσεις, τα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα αποτελεί ύψιστο στόχο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.Στο πλαίσιο αυτό, έχουν ήδη υλοποιηθεί ενέργειες που αποδεικνύουν την πολιτική βούληση για συνεχή αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης:

Αναμορφώνονται τα προγράμματα σπουδών της Ναυτικής Εκπαίδευσης, στα νέα τεχνολογικά δεδομένα.

Αυξήθηκαν κατά 205 οι νεοεισερχόμενοι σπουδαστές στις ΑΕΝ για το Ακαδημαϊκό Έτος 2017–2018 και κατά150 οι σπουδαστές το Ακαδημαϊκό έτος 2018-2019.

Δεσμεύτηκαν και εκταμιεύονται πόροι πάνω από 11 εκ. για τον εξοπλισμό και την αναβάθμιση των Α.Ε.Ν. από τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα.

Συνδέθηκαν οι ΑΕΝ με τοπικά ΤΕΙ και ΑΕΙ μέσω υπογραφής μνημονίων συνεργασίας, (όπως ΑΕΝ/Μακεδονίας με ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ΑΕΝ/Ασπροπύργου με Πανεπιστήμιο Αιγαίου και ΤΕΙ Πειραιώς, Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης με ΥΝΑΝΠ και Πανεπιστήμιο Πειραιώς με ΥΝΑΝΠ) και υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της ΑΕΝ Ύδρας με το SUNNY (State University of New York Maritime College).

Αναμορφώθηκαν οι κανονισμοί λειτουργίας των ΑΕΝ και στελεχώνονται με νέες προσλήψεις 102 μόνιμων εκπαιδευτικών οι 11 ΑΕΝ της χώρας

Αποκαταστάθηκε η σίτιση των σπουδαστών στις ΑΕΝ (ν.4504/2017)

Ιδρύθηκαν και λειτουργούν η ΑΕΝ Καλύμνου, το Κέντρο Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού/ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και η Σχολή Σωστικών και Πυροσβεστικών Μέσων/ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ.

Ιδρύθηκε Ειδικό Τμήμα Ηλεκτρολόγων Ηλεκτρονικών Εμπορικού Ναυτικού, στην ΑΕΝ Ασπροπύργου.

Ιδρύθηκε ειδικό σχολείο Μηχανικών στην ΑΕΝ Χίου (ν.4504/2017).

Προσλαμβάνονται εγκαίρως (τουλάχιστον 2 μήνες νωρίτερα) οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί σε ΑΕΝ και ΚΕΣΕΝ.

Η τεχνογνωσία, η ευρηματικότητα στις δύσκολες στιγμές και ο επαγγελματισμός των Ελλήνων ναυτικών αποτελούν καθοριστικό παράγοντα ανταγωνιστικότητας της ελληνικής και της ελληνόκτητης ναυτιλίας.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *