Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

Χωρίς κατηγορία

Ελεύθερη άποψη..ΜΑΧΑΙΡΑΝ ΕΔΩΣΕΣ ΚΑΙ ΜΑΧΑΙΡΑ ΘΑ ΛΑΒΕΙΣ Είπε Εκείνος, που σταύρωσαν γιατί δώριζε και δεν έκλεβε, ούτε δάνειζε με τόκο…

ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ ΜΑΡΙΑΤΟ ΘΡΙΛΕΡ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ, ΑΣ ΔΙΔΑΞΕΙ…

Στη χώρα, που έγινε μόδα, κάθε σικ γραφείο κηδειών, να διαθέτει και  τον πεθαμενογιατρό του, που δίνει πιστοποιητικό θανάτου έναντι αμοιβής, δια πάσαν νόσον η μακακίαν, που οδήγησε εις τας αιωνίους μονάς τον μακαρίτη, δεν είναι να απορεί κανείς, πως έγιναν ταφές δολοφονημένων παιδιών, που εξιχνιάζονται ακόμα, από τους σοφούς της σχολής πρακτικής ιατροδικαστικής άνευ διδασκάλου, «το σουβλερό μικρόφωνο».

Αν τα λάθη των γιατρών θάβει το ψέμα και εν τέλει το χώμα, ένας θεός ξέρει, πόσα εγκλήματα, θάβει η αδιαφορία, η ασυνειδησία και το φθηνό συμφέρον. Γιατί στην Ελλάδα, η ανθρώπινη ζωή είναι φθηνή. Μόνο οι δανειστές και τα τσιράκια της προπαγάνδας τους έχουν αξία. Τίποτα άλλο. Για τα λοιπά, παρέχεται δωρεάν, «πούσι», που θα έλεγε κι ο Καββαδίας, που έγραφε την εποχή, που οι άντρες δάμαζαν τη θάλασσα, να θρέψουν τα παιδιά τους και δεν φορούσαν μάσκαρα και καραγιόν, επιβιώνοντας με επιδόματα, υποθηκεύοντας τη γη και τι μέλλον τους.

Αν έψαχναν μήνες να βρουν την αιτία, που έφυγαν τρία παιδιά, που είχαν ήδη κηδευτεί προ καιρού, φαντασθείτε, πόσα ανάλογα εγκλήματα, μπορεί να έχει θάψει το χώμα…

Φτου… να μην ματιάσω την εξουσία και τα διπλώματά μας, που πήγαν στα σκουπίδια…

 

ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΑΜΒΛΩΣΕΙΣ

Όταν επιβιώνεις σε μια κοινωνία, που διδάσκει ότι είναι σωστό και πρέπον, να σε «μαχαιρώνουν», επειδή ο ντεληκανής σύντροφός σου, δεν παίρνει ούτε τα μέτρα του, ούτε αναλαμβάνει τις ευθύνες του και συ, υποτάσσεσαι, τότε είσαι άξια της μοίρας σου.

Είναι υποκριτική και ύποπτη η στάση σύσσωμων των προβεβλημένων φορέων, σωματείων και λοιπών, που ωρύονται υπέρ του «δικαιώματος» στην άμβλωση, για να απαλλάσσονται κάθε ευθύνης κάτι κατάπτυστοι, που αποποιούνται των ευθυνών τους και συνθλίβουν τα ίδια τους τα παιδιά με τον έναν η τον άλλον τρόπο.

Ο Νόμος, αν ήταν δίκαιος, θα έπρεπε να αποδίδει όμοια αξία και δικαιώματα σε όλα τα τέκνα του ιδίου γονέα. Και το όνομά του. Δεν υπάρχει εξώγαμο παιδί, υπάρχουν μόνο κακοί και ανάξιοι γονείς.

Τα παιδιά γεννώνται αθώα.

Είναι καθήκον της κοινωνίας, να απαιτήσει δίκαιους νόμους, που να προστατεύουν το αγέννητο αλλά και το εκτός γάμου παιδί ΕΞΙΣΟΥ και να θέσουν τέλος στις συνθήκες, που κάνουν κόλαση τη ζωή, παιδιών παρατημένων από τον ένα γονέα, συνήθως τον πατέρα, που τα έφερε στον κόσμο και κατόπιν ενθυμήθηκε, ότι «παγιδεύτηκε», «ξεγελάστηκε», «δεν είναι έτοιμος», «δεν έχει τα μέσα», ή «ήταν παντρεμένος αλλά παρασύρθηκε»… Η απάντηση είναι μία και μόνη: Δεν είναι άντρας. Οι άντρες αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και δεν ξεμπερδεύουν πληρώνοντας εκτρώσεις. Και οι γυναίκες επίσης.

Θα είχε ενδιαφέρον να ερωτηθούν, εκείνοι, που κακοποιούν γυναίκες, πόσες αμβλώσεις έχουν στο ενεργητικό τους. Είμαι σίγουρη, ότι όποιος τολμηρός εκπονήσει μια τέτοια μελέτη, θα βγάλει χρυσό, ως προς τα αποτελέσματα. Αν τον αφήσει βέβαια να εκφραστεί, η βιομηχανία των εκτρώσεων και της dolce vita.

Οι γυναικοκτονίες, πηγάζουν από τον εθισμό στην ασέβεια προς τη ζωή, γυναίκας και παιδιού ένα είδος της οποίας -ασέβειας- είναι και η άμβλωση.

 

ΠΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΔΗΛΑΤΑ

ΣΕ ΠΟΛΥΣΥΧΝΑΣΤΕΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥΣ;

ΠΟΙΑ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΑΝΑΒΑΤΗ;

Καθημερινή αιτία αγωνίας για τους οδηγούς, να ευρίσκονται περικυκλωμένοι, από ηλεκτρικά πατίνια με τους αναβάτες τους.

Αλλά και η ποδηλασία, σε πολυσύχναστους δρόμους και λεωφόρους, είναι πάρα πολύ επικίνδυνη.

Συχνό φαινόμενο μάλιστα, αποτελούν μικρά παιδιά, που κάνουν ποδήλατο σε κεντρικούς πολυσύχναστους δρόμους, δίχως επίβλεψη ενηλίκου. Αναρωτιέται κανείς, ποιος γονιός επιτρέπει έκθεση του παιδιού του σε τέτοιο κίνδυνο και αν γνωρίζει ότι αυτό, έχει νομικές συνέπειες για τον ίδιο, περί έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.

Εν τέλει, δεν είναι δυνατόν να κυκλοφορεί οποιοδήποτε τροχοφόρο, σε δρόμο, χωρίς πινακίδα, άδεια κυκλοφορίας και ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Τόσο φθηνή είναι η ανθρώπινη ζωή; Γιατί να μην υπάρχουν ασφαλείς ποδηλατόδρομοι, για ποδήλατα και ηλεκτρικά πατίνια; Πότε θα μάθουμε να προβλέπουμε, αντί να παραβλέπουμε;

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *