Ελεύθερη άποψη..ΣΟΒΑΡΟΤΗΣ ΜΗΔΕΝ…ΟΡΑΤΟΤΗΣ ΜΗΔΕΝ

ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ ΜΑΡΙΑΤΙ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΤΡΑΙΝΟ

ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ

ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝΤΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ,

ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΑΘΙΚΤΕΣ ΤΙΣ ΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥΣ;

ΠΟΙΑ Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΕΝ ΛΟΓΩ ΦΟΡΤΙΟΥ

ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟ;

ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ

ΜΕ ΤΟ ΤΣΙΜΕΝΤΩΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ;

 

Συνηθίσαμε στην προχειρότητα, την αναξιοκρατία και τον ωχαδερφισμό.

Συνηθίσαμε να φωνάζει ο κλέφτης για να μην φωνάζει ο νοικοκύρης.

Συνηθίσαμε το δίκαιο των ψευδομαρτύρων…

Συνηθίσαμε πάσης φύσεως Μ.Κ.Ο, που δεν ελέγχονται από κανέναν φορέα.

Συνηθίσαμε την ψευτοφιλανθρωπία, την ψευτοζωοφιλία και πάσης φύσεως απατεώνες, να κερδοσκοπούν κάνοντας το βίο αβίωτο, των εντίμων πολιτών, διότι δεν υπάρχει έλεγχος και κάθε δικανική διαδικασία ελέγχου τους, είναι αργή, ακριβή και επίπονη…

Συνηθίσαμε, να βλέπουμε την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος να έχει δημιουργήσει φωστήρες γνώσεων, με λαμπρά πολιτικά βιογραφικά, αλλά γνώση, να μην υπάρχει πουθενά… Διότι αν υπήρχε, θα υπήρχαν είτε έργα, είτε παραιτήσεις.

Κι αυτό το κατάπιαμε, μαζί με τα ηρεμιστικά χάπια μας.

Βέβαια, υπό κανονικάς συνθήκας, θερμοκρασίας και πιέσεως, όταν σου κρεμούν κουδούνια, ότι έχεις ή δεν έχεις πτυχία, δεν τα βάζεις με τον κωδωνοκρούστη, αλλά τα αναρτάς σε δημόσια θέα, να ξεστραβωθούν όλοι και να σωπάσουν μια και καλή.

Σε αυτό το κράτος όμως, που από τύχη ζούμε, όταν μας περιτριγυρίζουν καρμανιόλες και πλουσιοπάροχα αμειβόμενοι ξερόλες, κανείς ποτέ, δεν κάνει τη σωστή ερώτηση κι έτσι κανείς ποτέ δεν παίρνει σωστή απάντηση. Αλλά και να την έκανε, το Μεγάλο Μανιτού, της ενημέρωσης, θα έδινε και πάλι απαντήσεις, του τύπου:

«Αυτά τα λέει η αντιπολίτευση». «Δεν είναι δημοκρατικό να ρωτάτε, μας προσβλήνετε… προσβάλλετε…». «Τρέξτε στα δικαστήρια, να αποδείξετε ότι υπάρχει κλοπή, αν έχετε μάρτυρες, που θα ανταγωνιστούν τους ψευδομάρτυρες, που θα μηνυθούν από τον αντίδικο, που αν έχει χρήμα να πληρώνει παραστάσεις και ψεύτες, θα υπερισχύσει, διότι κανένας, που δεν πληρώνεται, δεν τρέχει εκατό φορές να πει το ίδιο πράγμα στα δικαστήρια, αφήνοντας την εργασία του, ή πληρώνοντας δικηγόρους αμυνόμενος έναντι του μένους, του κλέφτη, που συνήθως είναι περισσότερο εύπορος, διότι η κλεψιά, δίνει και… προσόντα…»… «Είσαστε ναζιστές, το γνωρίζουμε αυτό…». «Δε λειτουργούν έτσι οι δημοκρατίες», «εμείς δεν κάνουμε ρουσφέτι να σας απαντήσουμε…».

Η δικαιοσύνη στην Ελλάδα, πάσχει, όπως και τα δημόσια νοσοκομεία. Είναι υποστελεχωμένη και οι διαδικασίες της, χρονοβόρες εξ αιτίας φόρτου εργασίας και μη εκσυγχρονισμού των. Δεν φταίνε οι δικαστές, όταν και εκείνοι είναι άνθρωποι, με οικογένειες, υποχρεώσεις και κυρίως, ουδεμία προστασία από το κράτος, ανάλογα με το τιτάνιο έργο, που ασκούν, ιδιαίτερα, όταν ελέγχουν το ίδιο το κράτος.

Η παροχή εδέσματος εκλεκτού σανού, να τρώμε με τις υγείες μας και να μη σκεφτόμαστε, είναι απεριόριστη. Για όλα φταίνε οι προηγούμενοι των προηγούμενων και ο ναζισμός στη σκέψη, την πράξη και το χαιρετισμό. Το «φασκέλωμα» στην πράξη, επιτρέπεται, όταν αδιαφορείς επί δεκαετίες για το δημόσιο συμφέρον, αλλά ο ναζιστικός χαιρετισμός σκοτώνει. Μάλιστα. Δε σκοτώνουν ούτε η διασπάθιση δημόσιου χρήματος, ούτε η έλλειψη υποδομών, ούτε η ραδιενέργεια. Όταν ο κάθε ένας όμως, σηκώσει τη χερούκλα του και χαιρετίσει με τρόπο, που θυμίζει τον Αδόλφο, ή το Μεταξά, τότε γίνεται θέμα και θέαμα, προς κατανάλωση.

Ας πεινάτε. Ας έχετε παιδιά άνεργα και μαγκούφικα. Ας κάνετε εγγονούς σκύλους και γάτες, γιατί τα παιδιά στοιχίζουν. Ας σκοτώνεται νεολαία, γιατί τόσα χρόνια κάποιοι ζουν σαν Κροίσοι κι ο λαός πλήρωνε για να σας χρεώνεται στις αγορές χρήματος. Αλλά… Κάποιοι παρείχαν δημοκρατία και αυτό, είναι το καθαρτήριο πυρ τους!

Όλα τα πολιτεύματα είναι καλά, αρκεί να εφαρμόζονται καλώς, είχε πει κάποτε, ο Γάλλος φιλόσοφος του διαφωτισμού, βαρόνος του Μοντεσκιέ.

Έχομε δικαίωμα, ως πολίτες της Ελληνικής Δημοκρατίας, να γνωρίζουμε, τι μετέφερε το εμπορικό τραίνο, που συγκρούστηκε με την αμαξοστοιχία intercity, στις 28-2-2023, αν υπήρχε σχετική άδεια μεταφοράς του και ποιος ευθύνεται για αυτό.

Το αναμφισβήτητο γεγονός, που πέρασε στα ψιλά, κάποιων διαδικτυακών αναρτήσεων, σχετικά με τα δευτέρου και τρίτου βαθμού εγκαύματα, που παρουσίασαν τέσσερις πυροσβέστες, του 1ου Πυροσβεστικού σταθμού Λάρισας, κάτω -ναι καλά διαβάσατε- κάτω από τις στολές τους, που παρέμειναν άθικτες, μετά την ενασχόλησή τους με τα συντρίμμια του τραίνου, βάζει κάθε νοήμονα σε υποψίες. Ειδικά, μετά την σπουδή των κρατικών φορέων, να τσιμεντώσουν άμεσα την περιοχή.

Προτού θρηνήσουμε ακόμα περισσότερα θύματα, πρέπει να λάβουμε απαντήσεις, σχετικά με την πιθανή εκροή υλικού, επικίνδυνου για την υγεία όσων ήρθαν σε επαφή με το χώρο, πιθανές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία γενικότερα και πιθανή οικολογική καταστροφή του περιβάλλοντος χώρου. Να γίνουν αναλύσεις χώματος από το χώρο, περιμετρικά του «τσιμεντώματος» ΠΡΙΝ ΒΡΕΞΕΙ και μετρήσεις στον περιβάλλοντα χώρο, με ανιχνευτές ραδιενεργών, προτείνει ο Καθηγητής Γ. Ζουγανέλης από την Ιαπωνία .

Η προστασία, της δημόσιας υγείας, απαιτεί σοβαρότητα και υπεύθυνες απαντήσεις. Για κάθε υποψία και ερώτημα, που προκαλεί ανησυχία και ανασφάλεια στο κοινό, πρέπει να δίδεται απάντηση επιστημονικά τεκμηριωμένη, από το κράτος.

Δε χύθηκε λάδι από την κατσαρόλα… Προφανώς πρέπει να δοθούν απαντήσεις, τι μόλυνε ή δε μόλυνε, τους πυροσβέστες, το χώμα, τον αέρα, το υπέδαφος, τα όμβρια και υπόγεια ύδατα, τους ανθρώπους και τα ζώα της περιοχής. Τι και γιατί θάφτηκε με άσφαλτο. Αν τα θύματα είναι 57, ή θα γίνουν περισσότερα με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

Αυτό πρέπει να μας απασχολεί κι όχι ο ναζιστικός χαιρετισμός, που άλλωστε, πέθανε μαζί με τον Αδόλφο και τον αρχαιοελληνικό, που τον μαγάρισε, ο Χίτλερ, επίτηδες. Φαντασιοπληξίες πάσης φύσεως, μας αφήνουν αδιάφορους. Αρκετά. Πολλή σημασία δώσαμε… Δεν πάει μπροστά η χώρα με εμμονές και νεκροφάνειες συμβόλων, αλλά με ορθολογισμό, σαφήνεια και διαύγεια σε όλα.

ΥΠΕΡΒΑΡΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

(ΠΑΛΙ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΓΡΑΦΩ…)

Η ειδικότητα της υπερβαρικής (καταδυτικής) ιατρικής, αναγνωρίζεται μεν, στην Ελλάδα, αλλά, χορηγείται μόνο σε χώρες του εξωτερικού. Σιγά μην ανοίγαμε πόρτες στην πρόοδο. Η Ελλάδα των αχ!- αρίστων, ουδέποτε γνώρισε στο πλατύ κοινό, τα οφέλη της ειδικότητας αυτής, ώστε να εγκαταστήσει ανάλογο εξοπλισμό σε δημόσια νοσοκομεία και να χορηγεί την τόσο χρήσιμη αυτή ιατρική ειδικότητα.

Επειδή οι εφαρμογές της, αφορούν και στη θεραπεία της νόσου των δυτών, θάλαμοι υπερβαρικού οξυγόνου, υπάρχουν στα στρατιωτικά ναυτικά νοσοκομεία μας, εδώ και πολλά χρόνια.

Ο λόγος, που από την μικρή αυτή σελίδα, κάνω νύξη για το θέμα, είναι η εξαιρετική ωφέλεια, που παρέχει η χρήση του υπερβαρικού οξυγόνου και σε εγκαυματίες, διότι προάγει την επούλωση και αποτρέπει τις επιμολύνσεις. (Μία ακόμη, από όλες τις χρήσεις των θαλάμων υπερβαρικής ιατρικής, που είναι πάρα πολλές, όπως δηλητηριάσεις με μονοξείδιο, διαβητικά έλκη, επιμολύνσεις, οστεομυελίτιδες, γάγγραινες, νεκρώσεις, θερμικά εγκαύματα…).

Άλλη μια περίπτωση, που το επίσημο κράτος, στρουθοκαμηλίζει μπρος στην πρόοδο και την ανανέωση, των δημόσιων δομών υγείας, που υποβαθμίζονται και υποστελεχώνονται από έμψυχο και άψυχο δυναμικό, αντί να προοδεύουν. Πόσοι θάλαμοι υπερβαρικού, υπάρχουν σε δημόσιες δομές; Θα απαντήσουν… οι αχ! -άριστοι, που συνήθως τους πέφτουν λίγοι οι αληθινά άριστοι, όταν είναι ανυπάκουοι σε κατωτέρους τους;

Μαρία Μπουκουβάλα

Ιατρός

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *