Ελεύθερη Άποψη

ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕΡΟΣ ΕΝΟΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ;

«ΝΕΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”;

ΟΧΙ. Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ (Κ.Καραμανλής-1992)

Το θέμα της ονομασίας του κρατιδίου των Σκοπίων, αναζωπυρώθηκε επί των ημερών, που επίκεινται διμερείς διαβουλεύσεις μεταξύ Ελλάδος και FYROM, ενώ ένταση δημιουργήθηκε από διαδόσεις Αλβανικών μέσων ενημέρωσης, ότι δήθεν Αθήνα και Σκόπια, πρόκειται να συμφωνήσουν από κοινού στην ονομασία «Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας» η εν συντομία «Νέα Μακεδονία» χώρα των «Σλαβομακεδόνων».

Πηγές του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελληνικής Κυβέρνησης διέψευσαν άμεσα τις διαδόσεις αυτές, αναφέροντας μάλιστα ως άγνωστο, τον αλβανικό ιστότοπο, που επικαλείται «ανύπαρκτο ελληνικό έγγραφο», (πηγή, protothema.gr).

Η ονομασία του  κρατιδίου των Σκοπίων, αποτέλεσε σημείο αμφιλεγόμενο και δημιουργήθηκαν εντάσεις, ιδιαίτερα, από το 1992 κι εντεύθεν , οπότε και συμφωνήθηκε η σύνθετη ονομασία Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, ονομασία, που αναφέρεται σε προσδιορισμό ενός παλαιότερου ομόσπονδου κρατιδίου επί εποχής Τίτο. Συγκεκριμένα ο Ιωσήφ Μπροζ Τίτο, στην τότε Ομοσπονδιακή Λαϊκή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας, είχε αναγνωρίσει ως ισότιμο μέλος, την Λαϊκή Δημοκρατία της Μακεδονίας με πρωτεύουσα τα Σκόπια. Τούτο βεβαίως αντανακλούσε, τις βλέψεις του προς διέξοδο στο Αιγαίο και γενικότερα τις πανσλαβιστικές επιδιώξεις προς έξοδο σε θερμές θάλασσες, σε βάρος της Ελλάδος αλλά και των τότε συμμάχων της.

Από το 1991 λοιπόν, ανακινείται με την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του κρατιδίου των Σκοπίων με το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας», ένα τεράστιο θέμα, που σήμερα αναζωπυρώνεται με την έναρξη νέου κύκλου διαπραγματεύσεων, μεταξύ των δύο πλευρών.

Από το 1991 κι έπειτα, τα Σκόπια εμμένουν χαρακτηριστικά σε κρεσέντο προκλήσεων και αδιαλλαξίας, ενώ επ΄ ουδενί αποδέχονται αλλαγή ονομασίας τους, χωρίς τη λέξη «Μακεδονία» είτε ως μεμονωμένη αναφορά είτε σε σύνθετη ονομασία. Από το 1992 όμως, η ΠΓΔΜ, χρησιμοποιεί το αστέρι της Βεργίνας σε κόκκινο φόντο ως σημαία της, ενώ ο «λύκος έβγαλε αναίσχυντα την προβιά του», όταν άρχισαν να εκδίδονται στο κρατίδιο, ακόμα και χάρτες της μεγάλης Μακεδονίας συμπεριλαμβανομένων ακόμα και εκείνων των νήσων του Αιγαίου!

Το ανθελληνικό παραλήρημα ακολούθησε αισχρή διαστρέβλωση της ιστορίας και αυθάδης αυτοανακήρυξη των Σκοπιανών, ως απογόνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου, με πλήθος εκδηλώσεων προπαγάνδας σε παγκόσμια σφαίρα επιρροής , δημοσκοπήσεις (στημένες) και πλήθος  γκροτέσκ   -ιστορικής δήθεν βάσεως-  εκδηλώσεις. Πλαισιώθηκαν από εμβόλιμη εμφύτευση κακότεχνων  αγαλμάτων και πάρκων σλαβομακεδονοποιημένων  Ελλήνων  ηρώων . Όργανα σκευωρών, ώστε να τρωθεί   αναίσχυντα η ιστορική αλήθεια , που τεκμαίρεται από   ιερά κειμήλια χιλιετηρίδων, όσα η  γη μας χάρισε,  μα   κι όσα κρατά ακόμη στα σπλάχνα της , να σφραγίζουν αυθεντικά και διαχρονικά, την ελληνικότητα της ΜΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, όπως είχε φωνάξει το 1992, ο αείμνηστος Μακεδόνας, Κ. Καραμανλής με δάκρια στα μάτια!

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, δυστυχώς και  επίσημα, έδωσε από το 1992, το δικαίωμα στην ΠΓΔΜ, να επικυρώνει έγγραφα εμπορικών συναλλαγών, ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας»!

Ακολούθησε πολυετής λαβύρινθος διαπραγματεύσεων. Κομβικό σημείο, το βέτο Καραμανλή για την ένταξη της ΠΓΔΜ, στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., εν έτει 2008. Γεγονός, που όλως  τυχαίως και συμπτωματικώς, πυροδότησε επίσης, τον τορπιλισμό της Νέας Δημοκρατίας, με ύπουλα σκάνδαλα, πυρκαγιές, Δεκέμβρη του 2008, τραγικό 2009, απώλεια Εκλογών. Ακολούθησε καταδυνάστευση – αποδυνάμωση της χώρας δια οικονομικού αποκλεισμού, πολιτικών διακυμάνσεων, πλήξεως του ηθικού του λαού δια διασποράς ανασφάλειας, πανικού, αλλαγής κοινωνικού και ηθικού ιστού αλλά και αυτού – του αυτόχθονος πληθυσμού της χώρας. Έμμεσος εξισλαμισμός. Νόθευση του Ελληνορθόδοξου θρησκευτικού καμβά της πατρίδας μας. Απόλυτη οικονομική και ηθική καταστροφή. Αλλαγή σκηνικού. Διοχέτευση μουσουλμανικών πληθυσμών σε ακριτικά νησιά μας, με πρόσχημα το προσφυγικό – αν και η Συρία δεν αποτελεί πλέον εμπόλεμη ζώνη. Τυχαίο γεγονός; Και γιατί δεν έρχονται ινδουιστές, βουδιστές ή έστω βραχμάνοι; Κι αυτό τυχαίο;

Ωστόσο συνεχίζεται η αποστράγγιση – οικονομική αφαίμαξη του λαού. Μοναδικό πλουτοπαραγωγικό μέσο της χώρας, η φορομπηχτική πολιτική με αποκορύφωμα, τη δήθεν προστασία ενός εκμαυλισμένου περιβάλλοντος με την επιβολή χαρατσιού στην πλαστική σακούλα ενόσω βρέχει ανεξέλεγκτα πλαστικό σε άπασες τις συσκευασίες προϊόντων. Κάτι, που φυσικά μπορούσε να αποφευχθεί χωρίς επιβάρυνση των πολιτών, αν υπήρχε σοβαρότητα ως προς την προστασία του περιβάλλοντος και ορθολογικό σύγχρονο «ευρωπαϊκό» πρόγραμμα αποκομιδής απορριμμάτων. Οι χωματερές όμως, επιτρέπονται ιδιαίτερα μάλιστα, εκείνες των υγιών ιδεών….

Εξαιρετική τέλος, υπήρξε τούτες τις ημέρες, η παρέμβαση του αειθαλούς Μίκη Θεοδωράκη, για το Μακεδονικό, μέσα από την προσωπική του ιστοσελίδα:

«Το να μας οδηγούν στην πτώχευση και τη διάλυση του κοινωνικού μας ιστού, είναι ένα τεράστιο θέμα. Το να φτάνουμε όμως στο σημείο να απειλείται η ακεραιότητα της χώρας μας, αυτό δεν είναι μόνο τεράστιο θέμα, αλλά κανονικός θάνατος». (Μίκης Θεοδωράκης).

Η ονοματοδοσία βέβαια, είτε αφορά Κράτη, είτε απλά προϊόντα, το ΟΝΟΜΑ δήλαδη, είναι φορέας δικαιωμάτων και ποικίλων διεκδικήσεων. Από το brand name ενός απλού σαπουνιού, έως το όνομα ενός Κράτους!

Το κρατίδιο των Σκοπίων, ως «Μακεδονία», αποτελεί εφεύρημα ενσάρκωσης των βλέψεων του Προέδρου Τίτο, προς το Αιγαίο και τα εδάφη μας. Ιδιαίτερα βέβαια, προκαλεί συστηματικά και επίσημα, από το 1991. Χρησιμοποιεί απροκάλυπτα, σφετερισμό της δικής μας ιστορίας, στρέβλωση και ανθελληνική προπαγάνδα. Όλα αυτά τα χρόνια, γαλούχησε ήδη απρόσκοπτα, τρεις γενιές Σκοπιανών, που θεωρούν τους εαυτούς τους απογόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Αυτό φυσικά, δεν αποτελεί ένδειξη ρομαντισμού και αυτοδιάθεσης υπέρ της Ελληνικής παιδείας, γλώσσας, κουλτούρας, αλλά μέσον επεκτατισμού σε ελληνικά εδάφη και θάλασσες.

Ειδικότερα σήμερα, ενσαρκώνει σχέδια όχι μόνον αυτού, του Κρατιδίου της ψευδο-Μακεδονίας, αλλά όσων δρουν, αναζωπυρώνοντας και σπέρνοντας εστίες τυφλού νοθευμένου  «εθνικισμού», με σκοπό την αλλοίωση της εθνικής σύστασης αλλά και συνείδησης ξένων λαών, επιδιώκοντας την περαιτέρω συρρίκνωση του Ελληνισμού. Δόλιο σχέδιο, που  άρχισε μετά τους νικηφόρους Βαλκανικούς πολέμους, όπου έλαμψε το μεγαλείο της φυλής μας και πάλι. Απεργάστηκε βεβαίως επιτυχώς, τη γενοκτονία του ‘22, την εκατόμβη του ’40, τον ανίερο εμφύλιο, την Κυπριακή τραγωδία και κατέληξε στο σημερινό απόλυτο χάος (έτσι νομίζουν βέβαια οι σκιώδεις διοργανωτές…).

Ένα χάος, που επιθυμούν να μετατρέψουν σε παράσταση εμβέλειας παγκόσμιου χάρτη, χωρίς βεβαίως, να συμπεριλαμβάνεται το όνομα Ελλάδα.

Χίλιες φορές το έγραψα κι άλλες τόσες θα το επαναλάβω. Ποια Γραικία; Ποιο Ρωμαίικο;

Έλληνες είμαστε! Γιατί δεν γράφουν ΕΛΛΑΣ; HELLAS; Γιατί απλούστατα, η Ελλάδα του Αλεξάνδρου, ακόμα συρρικνώνεται-η τουλάχιστον έτσι νομίζουν. Θα το επιτρέψουμε;

Θα τα καταφέρουν; Ήδη μας αποκαλούν Γραικούς και το δεχόμαστε. Από εκεί ξεκινά η βάσανος.

Εσχάτως μάλιστα, πάλι τυχαίως και συμπτωματικώς, ο φίλος, κουμπάρος και γείτονας μας, κ. Ερντογάν διακήρυξε, ότι «το πολιτικό δίκαιο υπερισχύει των συμφωνιών»…

Μάλιστα!

Τι σημαίνει αυτό; Πολιτικό δίκαιο δεν αποτελεί και το δίκαιο των όπλων; Αυτό υπονοεί ο γείτων; Μήπως υπονοεί ότι, όπως η Συνθήκη των Σεβρών άλλαξε πολιτικά, με τα όπλα προς συνθήκη της Λοζάνης, έτσι, επιθυμεί και σήμερα να …διορθώσει «πολιτικά» τους όρους της;

Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται, ευφυολογεί ο σοφός λαός μας. Επί του παρόντος βεβαίως πας ανήρ ονειρεύεται διέξοδο στο Αιγαίο, Ελληνικά νησιά, φιλέτα και καρβέλια γενικώς…. Αλλά η Ελλάδα δεν είναι δρυς και φυσικά δεν θα πέσει, γιατί δεν θα το επιτρέψουμε. Προφάσεις αμαρτιών λοιπόν και το Σκοπιανό; Την απάντηση, μας δίδει ο εθνικός μας Μίκης.

«Οι καιροί, ου μαινετοί. Όταν φοβάσαι να πεις ότι αγαπάς την πατρίδα σου κι όταν -ακόμα χειρότερα την ξεπουλάς- αυτό είναι ραγιαδισμός. Όταν δεν φοβάσαι να πεις ότι την αγαπάς και έχεις το θάρρος να το βροντοφωνάξεις, αυτό δεν είναι εθνικισμός, είναι πατριωτισμός.

Και η Ελλάδα σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, έχει ανάγκη από πατριώτες». Μίκης Θεοδωράκης, από την προσωπική του ιστοσελίδα.

Μαρία Μπουκουβάλα

Ιατρός – Αντιπρόεδρος ΙΣΠ

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *