Ελεύθερη Άποψη

 

ΠΛΙΝΘΟΙ ΚΑΙ ΚΕΡΑΜΟΙ…

ΦΑΣΟΥΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΛΕΤΟΙ…

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΚΧΥΔΑΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ

Μπουκουβάλα-ΜαρίαΟ πατριωτισμός, ο σεβασμός στην πατρώα ελληνορθόδοξη θρησκεία και παράδοση, η προσκόλληση στις εθνικές αξίες, η ασφάλεια των συνόρων του κράτους και το οχυρό της οικογένειας, αποτελούν διαχρονικά, στόχους των διαλυτών του Ελληνισμού.

Σαν τους τερμίτες, ροκανίζουν το έδαφος, που μας στηρίζει και μας συγκρατεί.

Μια ακόμα μέθοδος διάλυσης, είναι ο «υποτιθέμενος πατριωτισμός», που πολώνει, εκχυδαΐζει, αποπροσανατολίζει, με τρόπους, που προκαλούν αποστροφή.

Ουσιαστικά, η ένταξη και του λεκτικού χουλιγκανισμού, στο οπλοστάσιο των «υποτιθέμενων πατριωτών» δεν συνάδει με το ιδεώδες του Ελληνισμού, που μεγαλούργησε.

Η ταυτοποίηση του πατριωτισμού, με πρακτικές γκροτέσκ, γλώσσα τραχιά και επίπεδο λεκτικών αναφορών, που παραπέμπουν σε υπόκοσμο, καθόλου δεν βοηθά, στην ανάκαμψη της χώρας με προσήλωση σε ευγενή ιδανικά, που ανέδειξαν κάποτε, αυτήν την ρημαγμένη χώρα, ως παγκόσμιο φάρο πολιτισμού.

Η κακοποίηση της νεαρής εργαζόμενης, ως παραπροϊόν σήψης, εμπορίου και εκτροχιασμού του αθλητικού ιδεώδους

Την φρίκη, προκάλεσε βίντεο, όπου έχει καταγραφεί η εγκληματική κακοποίηση 22χρονης εργαζόμενης σε κατ΄ οίκον παραδόσεις (ντελίβερυ), που ξυλοκοπήθηκε και μαχαιρώθηκε από εμφανιζόμενους ως οπαδούς του Ολυμπιακού. Το περιστατικό συνέβη στο Ίλιον, ενώ η κοπέλα ήταν, όπως γράφτηκε, οργανωμένη οπαδός του Παναθηναϊκού. Επειδή παρόμοια επεισόδια βίας και κακοποίησης αμαυρώνουν συχνότατα το χώρο του αθλητισμού, αναρωτιέται κανείς, αν η νοοτροπία αυτή, της πόλωσης και του “αθλητικού φασισμού”, αφήνεται να λειτουργεί και να οργανώνεται, χωρίς συνέπειες για τις ομάδες και τους αθλητικούς ομίλους. Αν υφίστανται αποτελεσματικά θεσμικά μέτρα αποτροπής του φαινομένου. Αν αποτρέπονται, κακώς εννοούμενα ως “οπαδοί”, άτομα, ώστε να μη λειτουργούν ως εγκληματικές οργανώσεις. Οπότε προκύπτει δυστυχώς και το ερώτημα, αν επηρεάζει θετικά, ή όχι η προτίμηση σε συγκεκριμένο “x” αθλητικό όμιλο, εκλογικά αποτελέσματα. Πως αποφασίζουν για τα δημοτικά ή άλλα συμφέροντα της πολιτείας, ως σκεπτόμενοι δημότες ή, ως τυφλωμένοι οπαδοί. Κοντολογίς, οπαδοί των ομάδων, που τόσο συχνά φανατίζονται, ψηφίζουν άραγε ομάδα και χρώματα, ή πολιτικό σχεδιασμό; Φυσικά, μεμονωμένα επεισόδια, δεν καθίστανται γενίκευση, αλλά πόσο συχνά γινόμαστε μάρτυρες, αγριότητας, παραβατικής συμπεριφοράς έως και εγκλημάτων από το φανατισμό, που καλλιεργείται στο χώρο της -υποτίθεται- ευγενούς άμιλλας; Ως πότε θα ανεχόμαστε το χουλιγκανισμό χωρίς παραδειγματικές τιμωρίες των ενόχων, που αμαυρώνουν τον αθλητισμό και καλλιεργούν εντάσεις; Ποιοί αποφασίζουν για εμάς;

 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ, ΔΕΝ ΒΑΖΕΙ ΠΡΩΤΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗ….

Θύελλα διαμαρτυριών από πλευράς της Αντιπεριφέρειας αλλά και της ηγεσίας του Δήμου Πειραιά, προκάλεσε η άποψη του ΚΑΣ (Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου), να ανακηρύξει τον Πειραιά και την ευρύτερη περιοχή «Καστράκι», Δ.Ε. Δραπετσώνας, Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, ως αρχαιολογική περιοχή.

Ως προς τους δημότες του Πειραιά, τούτο σημαίνει απλά, ότι για την παραμικρή εργασία, θα απαιτείται έλεγχος από ειδικούς Αρχαιολόγους.

Οι αντιδράσεις από πλευράς της Δημοτικής αρχής, υποστηρίζουν την άποψη ότι βάλλεται το αναπτυξιακό σχέδιο του Πειραιά.

Ποιό αναπτυξιακό; Περί τίνος το όφελος;

Επειδή η καθημερινότητα του Πειραιώτη, πάντοτε βαίνει ασθμαίνουσα σε εσχάτη μοίρα, επί σειράν ετών, δεκαετιών θα έλεγε κανείς, καλό είναι οι μεγαλο-παράγοντες να λάβουν υπόψη, ότι ουδόλως ωφέλησε τον Πειραιώτη, η πώληση συμφερόντων του πρώτου λιμένος της χώρας στην Κινεζική COSCO. Τα έργα του τραμ χωρίς ουσιαστική περιβαλλοντική μελέτη κατέστησαν κόλαση ρύπανσης τα στενά της πόλης, ενώ η δημόσια συγκοινωνία είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Ρύποι, σκόνη, λάκκοι και ανυπαρξία διαβάσεων για τους πεζούς είναι η καθημερινότητά μας. Και το τελευταίο πάρκο μπαζώθηκε. Ένας τρόπος, να δουν επιτέλους πράσινο οι Πειραιώτες, θα είναι να βάψουν οι εργολάβοι τους τοίχους μας! Θα το δούμε κι αυτό;

Το δε φάντασμα της Ραλλείου, θα θυμίζει σε όλους, ότι από κέντρο παιδείας και πολιτισμού, πρόκειται να μετατραπεί σε φάρο αντεκδικήσεων, με κλούβες και ματ, στη βιτρίνα, το εμπορικό κέντρο της πόλης!

Οι προτιμήσεις εκάστου, είναι στα αλήθεια, θέμα παιδείας.

Επομένως καλά κάνουν οι αρχαιολόγοι και αντιστέκονται….

 

Η ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΑΠΟ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

«Ὡς ἂρα διά γυναικός ἐῤῥρύη τὰ φαῦλα», λένε στην πράξη, σύγχρονοι Θεόφιλοι….

«…. καὶ διά γυναικός πηγάζει τά κρείττω»… είχε απαντήσει η μορφωμένη Βυζαντινοπούλα…

Δυστυχώς, λείπει μια σύγχρονη Κασσιανή.

Όποιος επιθυμεί, να υποστεί καταιγισμό από κούφια λόγια και υποκριτικά πυροτεχνήματα, ας αφουγκραστεί, τους υπόκωφους θορύβους κατά τον ετήσιο εορτασμό της ημέρας της γυναίκας. Την επιλεκτική αφασία της αντιπολίτευσης, σχετικά με τον περίφημο νόμο Κατρούγκαλου, που αφήνει τις χήρες στο δρόμο. Τόσο ασφαλές, το δίκτυο κοινωνικής ασφάλισης, που χρηματοδοτείται από το αίμα των σημερινών ασφαλισμένων. Γυναίκες ηλικιωμένες, στο έλεος των συγγενών και του συσσίτιου της Εκκλησίας, επί δύο και τρία έτη, έως ότου και αν, συνταξιοδοτηθούν, από το φορέα ασφάλισης του τεθνεώτος συζύγου…

Γυναίκες μετά την τέταρτη ή, πέμπτη δεκαετία της ζωής τους, αφοσιωμένες σύζυγοι και μητέρες, που χτυπήθηκαν από την αιφνίδια απώλεια του προστάτη της οικογένειας, να αντιμετωπίζουν ένα ανάλγητο κοινωνικό κράτος, που τους αποστερεί τη συνταξιοδότηση και εν μέσω οικονομικής κρίσης, τις αποστέλλει ανάλγητα στην αγορά… εργασίας!

Στον αντίποδα, γυναίκες πολιτικοί, αδιακρίτως κομματικής απόχρωσης, ουδέποτε ασχολήθηκαν ουσιαστικά, επαναστατικά ας επιτραπεί, με τα πραγματικά προβλήματα των ομοφύλων τους, που έφθασαν σε οριακό σημείο,  να απειλούν την επιβίωση τους.

Σιγή, για την μεγάλη αδικία, που υφίσταται η σημερινή γυναίκα, που της στερείται το δικαίωμα, η ασφάλεια και η ομαλότητα, του συζυγικού βίου και της μητρότητας.

Άκρα του τάφου σιωπή για το γεγονός, ότι η Ελληνίδα σήμερα, εκπροσωπείται στα σημερινά ψηφοδέλτια ως υποχρεωτική μειονότητα. Με εικονική ποσόστωση του 33,3%, τοποθετούνται γυναίκες σε πάσης φύσεως λίστες. Βάσει νόμου του 2007! Μάλιστα. Προ δεκαετίας, κατοχυρώθηκε το 33,3% , όχι των εκλεγομένων αλλά των υποψηφίων, στο παραγωγικότερο φύλο της κοινωνίας, να προέρχεται από το ασθενές κατά την άποψη τους φύλο. Τόσο προοδευτικό, το πολιτικό σύστημα της χώρας. Ίσως βέβαια, τούτο, να εξηγεί, το κατάντημα της χώρας. Μάλιστα, αυτή η προσβολή προς το γυναικείο φύλο, το παραγωγικότερο, το ουσιαστικά ισχυρότερο, εργατικότερο, δημιουργικότερο, ουδέποτε αντιμετωπίστηκε από τις γυναικείες οργανώσεις και κυρίως από τις ομόφυλες εκπροσώπους στο Κοινοβούλιο, (όσες κατόρθωσαν να εισχωρήσουν στο ανδροκρατούμενο Κοινοβούλιο). Ένα πολιτικό σύστημα, το οποίο, ουσιαστικά, συστηματικά και πολύ αναλυτικά, καγχάζει υποκριτικά εναντίον των γυναικών στην Ελλάδα, με νομοθεσίες, που κάθε άλλο, παρά εκφράζουν, προασπίζονται η προάγουν την ευημερία της Ελληνίδας. Ξεχνούν ότι και Η Ελλάδα, είναι γένους θηλυκού…

Σίγουρα, δεν μπορεί στον αντίποδα της αδικίας προς το γυναικείο φύλο, να σταθεί η δήθεν προοδευτική απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ, να εντάξει Αφγανό μετανάστη υποψήφιο, στο Ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος. Ας γινόταν, υπό την προϋπόθεση, το 50% του ψηφοδελτίου να ήταν ΓΥΝΑΙΚΕΣ! Πρώτα ας εξισώσουμε τα φύλα και κατόπιν ας ασχοληθούμε με τους μετανάστες… Αλλά μήπως αντιμετωπίζουν την Ελληνίδα και τα παιδιά της, ως μειονότητα; Μήπως πρόκειται να μας αντιμετωπίσουν με πρακτικές των χωρών από όπου προέρχεται ο μετανάστης υποψήφιος; Μήπως βαδίζομε με την όπισθεν στη χώρα του Περικλή και της Ασπασίας;

 

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΙΣ…

Όταν ο Κύκλωπας ρώτησε τον Οδυσσέα, ποιο ήταν το όνομα του ανθρώπου, που τον τύφλωσε, ο πολυμήχανος Έλληνας, του είχε απαντήσει: «Το όνομα μου, είναι Ούτις….». Το όνομα μου είναι «Κανένας»!

Αυτή την τακτική, ακολουθεί το σύστημα της διαπλοκής: «Το όνομα τους είναι ο Κανένας…».

Δεν έκλεψε, δεν πήρε θαλασσοδάνεια, δεν ξεπουλήθηκαν τα Ταμεία, δεν έφαγε κανείς τα χρήματα του Ελληνικού λαού. Κάθε ημέρα και μια αυτοκτονία. Κάθε ημέρα και μια καινούργια αδικία. Κάθε ημέρα, το πέπλο της συγκάλυψης, υπεξαιρέσεων και κλοπών, που διήρκεσαν δεκαετίες, απλώνεται και η γενοκτονία συνεχίζεται…

Τυφλοί και προδομένοι, μάθετε το καλά: «το όνομα τους είναι Ούτις…»

Ούτις έκλεψε τα δίκαια του Ελληνικού λαού…

Κατά τα άλλα, φταίει ο Πολάκης…, που πήρε δάνειο, όσο στοιχίζει το μονόπετρο της Κίρκης… Ξέρετε… Εκείνης, της μάγισσας, που μετέτρεπε σε χοίρους, κλέφτες κι άμυαλους…

Μαρία Μπουκουβάλα

Ιατρός

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *