Ελεύθερη άποψη

ΤΑ …ΠΙΚΡΟΧΟΛΑ ΑΝΑΛΕΚΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ…

ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ ΜΑΡΙΑΗ Συμφωνία των Πρεσπών, υπήρξε ο καταλύτης, που με έφερε κοντά στην Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη.

ΟΙ ΠΑΝΤΑ ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΑ ΝΕΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ

Η αδιάφθορη αγνή πατριωτική στάση του, υπήρξε καταλύτης, που με έπεισε να ασχοληθώ με τις επερχόμενες Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου 2019. Όπως είναι γνωστό, την ημερομηνία αυτή, ημέρα Κυριακή όπως πάντα, ψηφίζουμε για τις Ευρωεκλογές, Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές. Εκλέγουμε τους εκπροσώπους μας στο Ευρωκοινοβούλιο, Δήμαρχο, Περιφερειάρχη, Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο.

Είχα αποφασίσει να απέχω από παρόμοιες διαδικασίες. Ο τρόπος διεξαγωγής τους, με είχε κουράσει. Οι ζυμώσεις, η πολλές φορές «σημαδεμένη» τράπουλα, τα προκατασκευασμένα συμβόλαια, οι συναλλαγές κάτω από το τραπέζι και άλλα πολλά, μου δημιούργησαν απέχθεια και αποστροφή. Πόσοι γνωρίζουν ότι η προβολή σε μεγάλα και μικρά ΜΜΕ, πληρώνεται; Πόσοι γνωρίζουν τους ιλιγγιώδεις τιμοκαταλόγους της τηλεοράσεως; Φανερούς και… κρυφούς πολλές φορές.

Και βέβαια αν ο καναλάρχης στηρίζεται σε θαλασσοδάνεια, πόσο φυσικό είναι να στηρίζει όποιον έχει καλή σχέση με τον Τραπεζίτη;

Πόσοι γνωρίζουν, ότι ο τηλεοπτικός χρόνος πληρώνεται;

Επομένως τι είδους Δημοκρατία υπάρχει, όταν εξ ορισμού, αποκλείεται η μεσαία και κατώτερη (οικονομικά πάντα), τάξη, από τη νομή της εξουσίας;

Όσο για τις Δημοσκοπήσεις, είναι εργαλείο, με το οποίο χειραγωγούνται οι μάζες κι έπρεπε ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ, να καταργηθούν, έξι τουλάχιστον μήνες προ τις επερχόμενες Εκλογές.

Αλίμονο αν, η Δημοκρατία, βασίζεται στις εταιρείες δημοσκοπήσεων.

Άλλωστε, λεκτικά, η λέξη εταιρεία, πολλές φορές προέρχεται εκ του «εταίρα», της εξουσίας!

Τα θέματα αυτά, έθιξε επίσης, με ευγενή τρόπο, ο Πρόεδρος της Ενώσεως Κεντρώων, στο ξενοδοχείο ATHENS PLAZA, την περασμένη Δευτέρα παρουσιάζοντας το Ευρωψηφοδέλτιο της παράταξής του.

Καλό είναι να υπενθυμίσουμε σε όλους, ότι η ‘Ένωση Κεντρώων, έχει ΜΙΑ ψυχή, που λέγεται Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος κράτησε ψηλά τη σημαία της εθνικής ενότητας, πολέμησε το δικομματισμό και την καταστροφική πόλωση του λαού και μάτωσε όσο κανείς, επί 40 έτη, μέχρι να επιτύχει να διαρρήξει τους φραγμούς ενός βάρβαρου, φαυλοκρατικού συστήματος, του οποίου η απαξίωση τεκμαίρεται εκ του αποτελέσματος.

Και τότε, το «σύστημα», μέσα από τη δυσωδία του, τον αποκάλεσε υποτιμητικά «Προφήτη»…αν και δόκιμος όρος, θα ήταν ο ΑΞΙΟΣ και ΙΚΑΝΟΤΕΡΟΣ.

Όσοι έχουν την ευκαιρία, να τον γνωρίσουν από κοντά, διαπιστώνουν, ότι είναι χαρισματικός. Μιλά, χωρίς να κρατά χαρτιά και σημειώσεις. Ο λόγος του άρτιος, λογικός, τεκμηριωμένος, βασίζεται σε μια έννοια άγνωστη στην μεταπολιτευτική Ελλάδα. Εκείνη του πολιτικού ήθους.

Πόσοι γνωρίζουν ότι δεν έχει αγγίξει την επιδότηση, που δικαιούται το κόμμα του;

Πόσοι γνωρίζουν ότι ζει λιτά, έχοντας δαπανήσει περιουσίες, για την Ελλάδα;

Πόσοι γνωρίζουν, πόσο πολύ, τον πολέμησε το σύστημα με κάθε τρόπο, ιδιαίτερα, όταν φίμωσαν την τηλεοπτική παρουσία του;

Το γεγονός ότι ο Λεβέντης, τολμά να ζητά μείωση των κρατικοδίαιτων, μείωση του αριθμού των βουλευτικών εδρών, αποζημιώσεων, εισαγγελικό προ έλεγχο στα δημόσια έργα, έμφαση στην παραγωγή και όχι στους διορισμούς και τον υδροκέφαλο δημόσιο τομέα, τον καθιστά ηθικά, ανώτερο όλων.

Ο Λεβέντης, ουδέποτε έδρεψε ψήφους, με ασύστολη παροχολογία και ψέματα. Τολμά να πιέσει το μαχαίρι μέχρι το κόκκαλο, αφαιρώντας τη σαπίλα, ακόμα κι αν ο ίδιος ματώνει.

Το περισσότερο συγκινητικό όμως, στον άνθρωπο αυτό είναι, ο αγνός ανιδιοτελής πατριωτισμός του. Κάθε φορά, που υπόσχεται, ότι θα πολεμά για την Μακεδονία και την Ελλάδα ΜΑΣ, μέχρι το θάνατό του, τα μάτια του υγραίνονται, η φωνή τρέμει, το πρόσωπο συσπάται… αλλά η δύναμη που αναδύεται από την λάμψη στο πρόσωπό του, ακριβώς επειδή είναι ειλικρινής, δημιουργεί την αίσθηση του μεγαλείου, που αναδύεται από την σεμνή παρουσία του.

Πιστέψτε με. Αν τον γνωρίσετε από κοντά, θα διαπιστώσετε, ότι οι νέες δυναμικές ιδέες του, για ένα αληθινά Ευρωπαϊκό Κράτος, προέρχονται από την ιδιοφυή αντίληψή του να κτίζει σε γερές βάσεις. Άλλωστε, ως αριστούχος πολιτικός μηχανικός, που άσκησε επί δεκαετίες την επιστήμη του, γνωρίζει καλά εκείνο, που λησμόνησαν τόσα χρόνια τα κόμματα, που άσκησαν εξουσία. Ότι όποιος κτίζει στην άμμο, συντρίβεται.

Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, είναι η αιτία, που ξενιτεύονται τα παιδιά μας, αυτοκτονούν συμπολίτες μας (πάλι την περασμένη εβδομάδα, βρέθηκε νέος άνθρωπος απαγχονισμένος στην Καστέλα!). Είναι η αιτία, που μειώθηκε η σύνταξη, το εισόδημα σας, έκλεισε η επιχείρηση σας, πληρώνετε ΕΝΦΙΑ και ξεπουλιέται η πατρίδα σας σε αλλοδαπούς, που απολαμβάνουν προνόμια, από όσα έκτισαν οι παππούδες σας. Όχι βέβαια, διότι οι «εισαγωγείς εξαθλιωμένου ανθρώπινου δυναμικού» είναι φιλάνθρωποι, αλλά επειδή, θέλουν να φέρουν στην Ευρώπη, τους εργάτες, που ήδη χρησιμοποιούσαν τόσα χρόνια για να παρασκευάζουν με φθηνά  εργατικά χέρια τα εργαλεία του υπερκαταναλωτισμού, μέσω των οποίων, εξαγοράζουν έμμεσα τη γη μας.

Αν η χώρα δεν ήταν καταχρεωκοπημένη- κάτι που μας αποκρύπτουν επιμελώς- ποιος ποτέ θα τολμούσε να επιβάλει στους πολιτικούς μας να… χαρίζουμε εθνικά ονόματα; (δεν είναι μόνον ο Τσίπρας, αλλά και ο αείμνηστος Κ. Μητσοτάκης κι ο Ανδρέας Παπανδρέου, που άνοιξαν το δρόμο για τη σημερινή τραγική συμφωνία των Πρεσπών από την οποία η Ελλάδα, δεν αποκόμισε όφελος, ει μη μόνον ντροπή)…

Για τούτο σας εγγυώμαι, ανεξάρτητα της συμμετοχής μου στις προσεχείς εκλογές. Ο Βασίλης Λεβέντης είναι ο πιο νέος, ο πιο λογικός, ο δυνατότερος όλων. Στο Λεβέντη πήγα και θα παραμείνω. Χίλιες φορές, παρά να ζω μέσα στο ψέμα και την απάτη. Άλλωστε, δεν τους βγαίνει με τίποτα. Το ψέμα κι η απάτη έχουν κοντά ποδάρια, που λένε στο χωριό μου…

 

ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΑΛΙ ΜΠΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΤΕΝΙΣ;;;

Κι αν ξεμείνεις από μπαλάκια;

ΤΟΥΣ ΠΕΦΤΕΤΕ ΛΙΓΟΙ….

Μα να μην έχετε μίαν οφσόριον… εξωχώριον

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΑΣ…

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΚΟΜΜΑΤΙΛΑ – ΧΩΜΑΤΙΛΑ

 

Μαρία Μπουκουβάλα

Ιατρός

Υποψήφια Ευρωβουλευτής Κόμματος Κεντρώων

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *