Ελληνογαλλική Σχολή Jeanne d’ Arc «Οι Φυσικές Επιστήμες στη Σύγχρονη Κοινωνία» Επιστημονική ημερίδα

ΦΩΤΟ 2 ζαν νταρκTo Σάββατο 16 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στην Ελληνογαλλική Σχολή Jeanne d’ Arc επιστημονική ημερίδα με θέμα «Οι Φυσικές Επιστήμες στη Σύγχρονη Κοινωνία».

Η θεματολογία ήταν ποικίλη και οι ομιλητές επέλεξαν λόγο και εικόνα κατάλληλα για το ευρύ κοινό. Ο Σεισμικός Κίνδυνος και τα μέτρα προστασίας, η διασύνδεση καθημερινής ζωής και Φυσικών Επιστημών μέσα από παραδείγματα, η συμβολή της Χημείας στο βιοτικό μας επίπεδο, η πολυσυζητημένη Κλιματική Αλλαγή, ο κόσμος των Στοιχειωδών Σωματιδίων με τα κρυμμένα μυστικά του και η 4ΦΩΤΟ 1 ζαν νταρκ η Βιομηχανική Επανάσταση που διαμορφώνει τη νέα πραγματικότητα στην οποία όλοι μετέχουμε κίνησαν το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων.

Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία και τις εισηγήσεις τους : η κ. Α. Κούρου, Προϊσταμένη του Τμήματος Εκπαίδευσης και Ενημέρωσης του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.), ο κ. Α. Μαυρόπουλος, Χημικός, Διδάκτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο κ. Κ. Μερτής, Καθηγητής του Τμήματος Χημείας (ΕΚΠΑ), η κ. Ε. Φλόκα, Καθηγήτρια, του Τμήματος Φυσικής (ΕΚΠΑ), η κ. Ν. Σαουλίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, του Τμήματος Φυσικής (ΕΚΠΑ), ο κ. Σ. Κάτσικας, Πρύτανης στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και ο κ. Δ. Καρυοφύλλης, Βιολόγος, Διδάκτωρ της Σχολής Θετικών Επιστημών (Τμήμα Βιολογίας) του Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής του Λυκείου της Ελληνογαλλλικής Σχολής «Jeanne d’ Arc».

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *