«Εμβολιαστικό Κέντρο Περάματος

Από ερώτηση στην Βουλή της Βουλευτή

Φωτεινή Μπακαδήμα

ÓõæÞôçóç óôçí ÏëïìÝëåéá ôçò ÂïõëÞò ãéá ôçí áíáèåþñçóç ôïõ ÓõíôÜãìáôïò ôçí ÐáñáóêåõÞ 22 Íïåìâñßïõ 2019.(EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)
ÓõæÞôçóç óôçí ÏëïìÝëåéá ôçò ÂïõëÞò ãéá ôçí áíáèåþñçóç ôïõ ÓõíôÜãìáôïò ôçí ÐáñáóêåõÞ 22 Íïåìâñßïõ 2019.(EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)

Την Τετάρτη 3/2/2021 πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στη Μονάδα Υγείας Περάματος του Συλλόγου Γυναικών «Η Εστία της Γυναίκας» και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Κερατσινίου Περάματος «Ν. Πλουμπίδης» για τις ελλείψεις στις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Ακολούθησε συνάντηση με τον διευθυντή της Μονάδας Υγείας κ. Κοντόπουλο, ο οποίος ενημέρωσε πως ο εμβολιασμός θα πραγματοποιηθεί τέλη Φλεβάρη σε χώρο μέσα στη Μονάδα σε δύο βάρδιες από 7 π.μ. έως 2 μ.μ. και από 2μ.μ. έως 9 μ.μ. Επεσήμανε πως θα υπάρχει μόνο ένας Γενικός Ιατρός ως επιβλέπων που θα παρευρίσκεται στη μία βάρδια, ενώ στην άλλη θα επιβλέπει ιατρός άλλης ειδικότητας ( π.χ. οφθαλμίατρος).

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των συλλόγων «Όσον αφορά τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό ο διευθυντής στάθηκε στην έλλειψη δεύτερου Γενικού Ιατρού, που η πρόσληψή του θεωρείται αναγκαία για την εύρυθμη πορεία των εμβολιασμών. Ακόμα, ανέφερε ότι δεν υπάρχει Δερματολόγος και Ορθοπεδικός, ενώ τόνισε ότι αναγκαίος είναι και ο δεύτερος ψυχίατρος. Τέλος, υπογράμμισε ότι ήδη στα πλαίσια της κινητικότητας έχει μετακινηθεί διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε δομές του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, ενώ εξέφρασε ανησυχία μήπως κλείσει η Μονάδα εντελώς στο Πέραμα για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του νεοσυσταθέντος Κέντρου Υγείας του Κερατσινίου. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, πρόκειται για μια εξέλιξη πολύ αρνητική για το Πέραμα».

Κατόπιν των παραπάνω και με δεδομένο πως αφενός το Υπουργείο Υγείας δεν προβαίνει σε προσλήψεις στο νέο Κέντρο Υγείας Κερατσινίου και επομένως είναι άγνωστος ο τρόπος στελέχωσής του και αφετέρου οι Κορυδαλλιώτες παραπέμπονται στο Πέραμα για εμβολιασμό, την ίδια στιγμή που έχει σταματήσει να λειτουργεί και το Κέντρο Πρώτων Βοηθειών στη Ζώνη, με αποτέλεσμα τυχόν ατυχήματα στη ΝΖ να παραπέμπονται στο ΚΥ,

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *