Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά.Συνάντηση νέου Προεδρείου Με πρόεδρο της ΕΣΕΕ

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ2Ιδιαίτερα εποικοδομητική ήταν η συνάντηση που είχαν την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020, ο Πρόεδρος κ. Θ. Καπράλος και τα μέλη του Προεδρείου του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, με την ευκαιρία ανάληψης των καθηκόντων τους, με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας κ. Γ.Καρανίκα, στα γραφεία της ΕΣΕΕ.

Συζητήθηκαν κυρίως κρίσιμα φορολογικά, ασφαλιστικά και εργασιακά θέματα, που έχουν προκύψει λόγω της πανδημίας του κορονοϊόυ και χρήζουν κατάλληλου σχεδιασμού και παρεμβάσεων.

Ειδικότερα, οι εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς έθεσαν μεταξύ άλλων, προς επεξεργασία, θέματα που αφορούν στην αναγκαιότητα επιτάχυνσης των μέτρων ενίσχυσης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, όπως να συμπεριληφθούν όλοι οι ΚΑΔ του εμπορίου, στην υποχρεωτική μείωση ενοικίου και οι μισθώσεις των ακινήτων που ανήκουν σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, ιδρύματα κ.λπ.

Επιπλέον, αναφέρθηκαν στην ανάγκη προσδιορισμού της πληττόμενης επιχείρησης βάσει τζίρου και όχι με βάση τον ΚΑΔ, αλλά και να υπάρξουν ειδικά μέτρα καταγραφής στα λογιστικά βιβλία της απώλειας της εποχικής αξίας των εμπορευμάτων. Επιπλέον τόνισαν την ανάγκη καταπολέμησης του παρεμπορίου και στην διαδικτυακή του μορφή.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε υπό το πρίσμα αμοιβαίων δεσμεύσεων ως προς την διατήρηση και περαιτέρω ανάπτυξη συστηματικής συνεργασίας για τον εντοπισμό, την ανάδειξη των αναγκών και των απαιτήσεων της αγοράς και τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *