Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά.Τεράστιες οι ζημιές των εμπόρων Από το «Ανοίγουμε – Κλείνουμε»

εμπορικόςΜε αφορμή την αιφνιδιαστική και απρόσμενη επαναφορά της καραντίνας ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά δήλωσε:

«Για μια ακόμη φορά ο εμπορικός κόσμος αισθάνεται απογοήτευση και κυρίως ανασφάλεια για την οδυνηρή αυτή εξέλιξη που κυριολεκτικά οδηγεί το λιανεμπόριο, που αυτή τη στιγμή ασφυκτιά οικονομικά, στην απόλυτη καταστροφή.

Η αδυναμία των επιχειρήσεων να ανταπεξέλθουν στις βασικές υποχρεώσεις τους είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρη και πολλές από αυτές έχουν μηδενικούς τζίρους.

Η μέθοδος «ανοίγουμε κλείνουμε» και οι τεράστιες ζημιές που αυτή δημιουργεί είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε τραγικά αποτελέσματα, σε κλείσιμο χιλιάδων καταστημάτων και παράλληλα σε απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Βεβαίως αντιλαμβανόμαστε και σεβόμαστε τις επιδημιολογικές συνθήκες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα, αφού η προστασία της δημόσιας υγείας είναι η βασική προτεραιότητα όλων.

Όμως όπως επανειλημμένα έχουμε τονίσει δεν κατανοούμε γιατί το λιανεμπόριο μπαίνει για άλλη μια φορά στο στόχαστρο, αφού τα καταστήματα παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας ανταποκρίθηκαν μέχρι πρότινος με κάθε ασφαλή τρόπο στις ανάγκες των πελατών τους.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *