Ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού και Προηγμένη Ομοιοπαθητική

αγγελίναςΟ γιατρός Γιώργος Αγγελίνας μας εξηγεί πώς η ενίσχυση των σωματικών και ψυχικών μας αντοχών συμβάλλει σημαντικά στην προάσπιση της υγίειας μας, τόσο προληπτικά όσο και θεραπευτικά.

Η πίεση της καθημερινότητας, αλλά και η αντιμετώπιση πρωτόγνωρων καταστάσεων που ζούμε λόγω της πανδημίας, ο φόβος για την υγίεια μας, οι οικονομικές στενοχώριες -συνιστούν συνεχή στρές για τον οργανισμό μας. Το στρές όμως, από μηχανισμός επιβίωσης  χρήσιμο για τον άνθρωπο, όταν είναι παρατετατεταμένο επιβαρύνει τον οργανισμό μας και την υγίεια μας από πολλές απόψεις.

Το χρόνιο ή έντονο στρές συνδέεται με την καταστολή της γενικής αντίστασης στους μολυσματικούς παράγοντες και μας κάνει πιό ευάλωτους. Όπως αναφέρει και ο Βρεττανός ιατρός, καθηγητής Ron Eccles, διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου για το Κοινό Κρυολόγημα στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ της Βρεττανίας -«Οι άνθρωποι που αντιμετώπισαν πρόσφατα προβλήματα στο σπίτι ή στη δουλειά, είναι πιό ευάλωτοι σε σύγκριση με άλλους. Η αυξημένη πίεση της σύγχρονης ζωής στην πόλη, μπορεί να είναι ένας από τους παράγοντες πίσω από την υψηλή συχνότητα των κρουσμάτων του κοινού κρυολογήματος. Ακόμη, και αν μόλις έχουμε συνέλθει από μιά ίωση, μπορούμε να πάθουμε κι άλλη από διαφορετικό ιό. Τα δε αντισώματα που αναπτύξαμε κατά του πρώτου θα μας προστατεύσουν μόνο από τον συγκεκριμένο ιό.»

Κάθε μέρα λοιπόν ξοδεύουμε ενέργεια για τις δραστηριότητες μας. Το στρες και ο έντονος τρόπος ζωής απαιτούν πολλή περισσότερη ενέργεια και γίνεται απαραίτητη η υποστήριξη του ανοσοποιητικού μας συστήματος που καταπονείται με αποτέλεσμα να γινόμαστε ευάλωτοι στις λοιμώξεις.

Ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού, μέσω της Προγμένης ομοιοπαθητικής θεραπείας, ελαχιστοποιείται η ευπάθεια του οργανισμού στην μολυσματικότητα των ιών, με τους οποίους αναπόφευκτα έρχεται σε επαφή καθημερινά.

Αυτή είναι η συμβολή της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής στην μάχη κατά του κορωνοΐού, παράλληλα με όλα τα άλλα όπλα της ιατρικής.

Όπως αποδεικνύει ευρύτατη κλινική έρευνα, η ομοιοπαθητική προσφέρει ένα ισχυρό και ασφαλές θεραπευτικό όπλο στις λοιμώξεις.

Από μελέτη σε σχέση με λοιμώξεις του αυτιού σε παιδιά (ωτίτιδες) το 70,7% των παιδιών που έλαβαν ομοιοπαθητική θεραπεία δεν παρουσίασαν ωτίτιδα για 1 χρόνο, ενώ το 29,3% κατά το επόμενο χρόνο σημείωσαν θεαματική μείωση των υποτροπών (Friese K-H, Kruse S, Ludtke R, Moeller, δημοσιευμένη στο Int J Clin Pharmacol Ther. 1997).

Σε άλλλη μελέτη με θέμα «Η ομοιοπαθητική θεραπεία σε οξεία μέση ωτίτιδα σε παιδιά» τα αποτελέσματα της ομοιοπαθητικής συγκρινόμενα με τα της συμβατικής θεραπείας, ήταν αντίστοιχα, ενώ συγκρινόμενα με τα της placebo θεραπείας είχαν στατιστικά σημαντική διαφορά. Ο όρος «στατιστικά σημαντική διαφορά» είναι ο επιστημονικός όρος για την επιβεβαίωση ενός ερευνητικού αποτελέσματος. (Frei H & Thurneysen A. δημοσίευση British Homeopath Journal, 2001.

Σε άλλη μελέτη που έγινε με 119 ασθενείς με οξεία ιγμορίτιδα με ομοιοπαθητική θεραπεία σημειώθηκε επιτυχία σε ποσοστό 81,5%. (Adv Ther 1999; 16: 103-111). Ας θυμηθούμε ότι το αποτέλεσμα του placebo δεν ξεπερνάει το 25-30%. Μια ομοιοπαθητική θεραπεία λοιπόν με τόσο υψηλό αποτέλεσμα δεν έχει καμιά σχέση με το placebo.

Να τονίσουμε ότι η Προηγμένη Ομοιοπαθητική είναι συμβατή με κάθε άλλη χημική θεραπεία που μπορεί να παίρνει ο ασθενής μας, διότι δεν υπάρχει καμμία συνέργεια ή αντενέργεια. Σέβεται το έργο των άλλων ειδικοτητών και συμβάλει με τα δικά της θεραπευτικά μέσα, τα οποία δεν έχουν καμμία παρενέργεια, στην τόνωση του οργανισμού, την ενίσχυση των σωματικών και ψυχοδιανοητικών μας αντιστάσεων.

Ο ιατρός Γιώργος Αγγελίνας που στην ζωή του «σηκώνει τα μανίκια» απέναντι στις προκλήσεις, και επιθυμώντας να συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις στην προάσπιση της υγίειας των συμπολιτών μας θα αναλάβει εθελοντικά το κοινωνικό ιατρείο του Δήμου μας, ώστε να προσφέρει σε κάθε συμπολίτη μας, που μπορεί να έχει ανάγκη, τις προληπτικές και θεραπευτικές υπηρεσίες της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής Ιατρικής.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *