ΕΝΑΣ ΑΠΑΞΙΩΜΕΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ

μακρυγιαννησ

Οι Νεοέλληνες αντιμετωπίζουμε σοβαρότατη κρίση ταυτότητας. Η κρίση ανάγεται στις πρώτες δεκαετίες μετά την παλιγγενεσία και μάλιστα στην μετά τη δολοφονία του Καποδίστρια εποχή.

Πρώτο γνώρισμα της κρίσης είναι η μη συνειδητοποίηση ότι δεν μας απελευθέρωσαν οι ποταμοί αιμάτων των επαναστατών προγόνων μας, αλλά οι μεγάλοι της τότε εποχής. Το θλιβερό είναι ότι ακόμη και σήμερα δεν το έχομε συνειδητοποιήσει, γιατί τότε θα λέγαμε: Γιατί μας απελευθέρωσαν; Ήσαν τόσο μεγάλοι ανθρωπιστές οι τότε ισχυροί, ώστε να σκύψουν επάνω από το δράμα των επαναστατημένων Ελλήνων, των οποίων ο αγώνας βρισκόταν στο ψυχορράγημά του κάτω από τα άγρια πλήγματα του στρατού του Ιμπραήμ; Πλήθος ιστορικών μαρτυριών βεβαιώνει περί του αντιθέτου. Οι ισχυροί και ιδίως η Αγγλία, η μεγάλη κερδισμένη από την «απελευθέρωση» της Ελλάδας, ήσαν ανάλγητοι, όπως ανάλγητοι παραμένουν οι ισχυροί μπροστά στο δράμα των λαών και σήμερα. Ο λόγος, για τον οποίο καλλιεργήθηκαν πολλοί μύθοι, ενώ παράλληλα διαστρεβλώθηκε η ιστορική αλήθεια είναι απλός. Μετά τη δολοφονία του Καποδίστρια, ο βίος του οποίου ήταν στενά συνδεδεμένος με την πίστη του λαού μας, όλοι οι ασκήσαντες την εξουσία στη χώρα μας ήταν υπηρέτες των νέων δυναστών και υπηρέτες παραμένουν προκλητικά πλέον ενεργούντες υπέρ των ξένων συμφερόντων. Και ενώ είναι δωσίλογοι έναντι του έθνους για τη στάση τους αυτή, συνέβαλλαν κατά τις τελευταίες δεκαετίες στη στρέβλωση της ιστορικής αλήθειας, ώστε τα Ελληνόπουλα να διδάσκονται πως η Εκκλησία, την οποία θέλουν να αγνοούν κατά την υπόσταση και την ταυτίζουν με πρόσωπα, είχε τεθεί στην υπηρεσία των Τούρκων κατακτητών και συνέβαλλε στην καταδυνάστευση του λαού. Βέβαια η άποψη αυτή δεν υποστηριζόταν ευθέως από «συντηρητικούς» πολιτικούς κύκλους για λόγους πολιτικού κόστους. Παραχώρησαν όμως αυτοί την αρμοδιότητα της αποδόμησης στους «προοδευτικούς», οι οποίοι στα πλαίσια του πανίσχυρου πλέον αστικού καθεστώτος θωρούσαν από μακριά την εξουσία, ώσπου να παράσχουν στο σύστημα τα πειστήρια ότι είναι εξ ίσου υποτελείς! Άλλωστε τόσο οι μεν όσο και οι δε, οπαδοί της νεωτερικότητας, άλλο όραμα δεν έχουν από το να δουν τη χώρα μας πλήρως «εξευρωπαϊσμένη», δηλαδή «διαφωτισμένη»!

Πλήθος ιστορικών μαρτυριών αποδείχνουν ότι η νεοελληνική ταυτότητα διαμορφώθηκε όχι αργότερα από το 1204, έτος κατάκτησης της Πόλης από τους Φράγκους, τους οποίους έχουν παράφορα ερωτευτεί οι αποδομητές του Γένους. Κατά τη μακρόχρονη δουλεία, την οποία δεν αποφύγαμε τελικά, λόγω των κριμάτων αρχόντων και λαού, οι υπόδουλοι πρόγονοί μας αυτοπρσδιορίζονταν ως Ρωμηοί. Οι υποταγμένοι στη Δύση δαιμονίζονται στο άκουσμα του όρου αυτού, επειδή γνωρίζουν ότι ήταν ταυτόσημος με τον ορθόδοξο Έλληνα. Και επιχειρούν να δημιουργήσουν σχολή γενιτσάρων, η οποία θα διδάσκει στα παιδιά μας, όσο ακόμη θα γεννούμε έστω και λίγα, ότι κατά την τουρκοκρατία οι πρόγονοί μας είχαν μόνο θρησκευτική συνείδηση. Εθνική απόκτησαν μετά την «απελευθέρωση» με τη βοήθεια των «φωτισμένων προστατών» μας και των πιο «φωτισμένων ομογενών» μας, που μαγεύτηκαν από την Εσπερία και ήρθαν να ξεστραβώσουν τους απογόνους των λαμπρών Ελλήνων της αρχαιότητας, να τους απαλλάξουν από τις «δεισιδαιμονίες» του παρελθόντος!

«ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ»

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *