Ενεργοί Πολίτες Πειραϊκής.Έξω οι Κεραίες από τον Πειραιά Ανάστατοι οι κάτοικοι

κεραίεςΤο θέμα αφορά σε οικεία 1ου ορόφου επί της οδού Ακτής Θεμιστοκλέους στην Πειραϊκή.

Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος – ο οποίος βέβαια δε διαμένει εκεί σύμφωνα με τις πληροφορίες μας – αποφάσισε να εγκαταστήσει κεραία κινητής τηλεφωνίας COSMOTE, με το ανάλογο μηνιαίο αντίτιμο φυσικά, χωρίς να ρωτήσει ούτε τους άλλους ένοικους της πολυκατοικίας, μεταξύ των οποίων και μια 4μελής οικογένεια με 2 μικρά παιδιά!

Η εγκατάσταση της κεραίας πάγωσε, αλλά φαίνεται ότι επιχειρείται αυτές τις μέρες η ολοκλήρωση της εγκατάστασης και μάλιστα με εργασίες τις πρώτες πρωινές ώρες, προς αποφυγή εντάσεων στη γειτονιά.

Υπενθυμίζεται, ότι το αόριστο και άκρως διαβλητό νομικό πλαίσιο για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, δίνει το δικαίωμα στον κάθε ιδιοκτήτη διαμερίσματος, να εγκαταστήσει «μίνι» κεραίες κινητής τηλεφωνίας στο μπαλκόνι του – τις επονομαζόμενες ΕΚΚΧΟ – λαμβάνοντας εκτιμώμενο μηνιαίο ενοίκιο της τάξεως των 400 ευρώ.

Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν ξεσηκωθεί και μάλιστα έχουν συλλέξει περισσότερες από 200 υπογραφές, ενώ σε πρόσφατη ανοιχτή συγκέντρωση που πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης για την Α΄ Δημοτική Κοινότητα, αντιπροσωπεία κατοίκων τον ενημέρωσε για τη συγκεκριμένη περίπτωση.

Το συγκεκριμένο διαμέρισμα μάλιστα βρίσκεται πλησίον στο 54ο Δημοτικό Σχολείο και στο 25ο Νηπιαγωγείο Πειραιά, αλλά και το γεγονός αυτό δε φαίνεται να συγκινεί ούτε την. COSMOTE ούτε τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος. Χαρακτηριστική είναι και η καθυστέρηση της ψήφισης του νέου νομικού πλαισίου για την εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε ιδιόκτητα ακίνητα-διαμερίσματα.

Η διαβούλευση έχει ολοκληρωθεί, αλλά το θέμα δεν έχει έρθει ακόμη προς ψήφιση στην ελληνική Βουλή.

Ας ελπίσουμε ότι η Νέα Βουλή θα επιληφθεί με σοβαρότητα του θέματος και θα θέσει τέρμα στην πλήρη ασυδοσία που υπάρχει και βλάπτει την υγεία και το μέλλον μας.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *