Ενθρονίστηκε η «Παναγία Βηματάρισσα» στην Ευαγγελίστρια Πειραιώς

IMG_4533Με κάθε επισημότητα και εκκλησιαστική τάξη υποδέχτηκαν η Πόλη του Πειραιά, η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς και ιδιαίτερα ο Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, το γνήσιο αντίγραφο της θαυματουργού εφέστιας εικόνος «Παναγίας Βηματάρισσας», από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, που ενθρονίστηκε μόνιμα πλέον στο Ναό.

Η Παναγία Βηματάρισσα ή Κτητόρισσα, βρίσκεται στη θέση του συνθρόνου του ιερού βήματος, στο ΚαIMG_4535θολικό της Μονής.

Την ιερά εικόνα κόμισε ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, γέροντας Εφραίμ.

Η επίσημη υποδοχή πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου, στον προαύλιο χώρο του Γηροκομείου Πειραιώς από τον Μητροπολίτη Πειραιά κ. Σεραφείμ, τον κλήρο και τις αρχές τηIMG_4540ς Πόλεως.

Εψάλη δέηση προς την Υπεραγία Θεοτόκο, κατά την διάρκεια της οποίας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο της Μονής, Αρχιμ. Εφραίμ, για την πολύ του αγάπη, να κομίσει την εικόνα, ως ευλογία για την Πόλη και την Μητρόπολη του Πειραιά.

Ακολούθως σχηματίστηκε πομπή που κατευθύνθηκε στο Ναό, όπου έγινε η ενθρόνιση της εικόνος και εψάλη δοξολογία, χοροστατούντος του Καθηγουμένου.

Στο τέλος της δοξολογίας, η Ενορία της Ευαγγελιστρίας δώρησε ως αντίδωρο ευχαριστίας και ευγνωμοσύνης προς τον Ηγούμενο Εφραίμ, μία ηγουμενική ράβδο και τον χρυσό σταυρό της Ενορίας, ενώ με τον χρυσό σταυρό και μία εικόνα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, τιμήθηκαν οι δωρητές της ιεράς εικόνος, Νικόλαος και Ελένη Khvatov οι οποίοι και ταξίδεψαν από τον Καναδά, για να παρευρεθούν στην υποδοχή.

Σταμάτης Μιχαλακόπουλος

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *