Ενισχύεται και εκσυγχρονίζεται το ΔΙΚΕΠΑΖ

ΠΕΣΥΔΑΠΑκόμα πιο σύγχρονες υπηρεσίες φροντίδας και νοσηλείας προς τα αδέσποτα ζώα θα μπορεί να παράσχει το Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ), καθώς η προγραμματική σύμβαση που υπέγραψε τις προηγούμενες ημέρες με την Περιφέρεια Αττικής, ενισχύει σημαντικά την υλικοτεχνική υποδομή του και θα βελτιώσει τις συνθήκες ανταπόκρισης του σε έκτακτα περιστατικά.

Η σχετική σύμβαση, συνολικού προϋπολογισμού 76.000€, προβλέπει την προμήθεια σύγχρονου κλιματιζόμενου ασθενοφόρου για τη μεταφορά των τραυματισμένων ζώων, καθώς και ενός ηλεκτροπαραγωγού ζεύγους (γεννήτρια) που θα εξασφαλίσει την απρόσκοπτη ηλεκτροδότηση των χειρουργείων και του εξοπλισμού του ΔΙΚΕΠΑΖ, ακόμα και σε έκτακτες συνθήκες.

Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της συνεχούς προσπάθειας εκσυγχρονισμού που καταβάλει από το 2003 ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων περιοχής Αθήνας Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ), ώστε να αντιπροσωπεύει σήμερα τον πιο αξιόπιστο δημόσιο φορέα στην νοσηλεία, φροντίδα και διαχείριση αδέσποτων ζώων.

Το Κέντρο εκτείνεται σε μία έκταση 6 στρεμμάτων και διαθέτει πλήρη κτηνιατρικό εξοπλισμό, χώρους διαμονής, χώρους εκτόνωσης των ζώων, εγκαταστάσεις διοίκησης, αίθουσα ενημέρωσης του κοινού, ειδικά οχήματα περισυλλογής, ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης των ζώων καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο, αποτεφρωτικό σύστημα και σύστημα βιολογικής επεξεργασίας των αποβλήτων.

Ωστόσο, το έλλειμμα χρηματοδότησης του από δημόσιους πόρους υπολείπεται πάντα των πραγματικών αναγκών του, γι’ αυτό και αυτή η πρώτη προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Αττικής, πιστώνει και τα δύο μέρη με θετικό πρόσημο.

Αυτό, άλλωστε, τόνισε και στις σχετικές δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης.

Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στην αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου, η συμβολή της οποίας ήταν πολύτιμη από την αρχή έως το τέλος.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *