«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2018» Να ξεπεράσουμε το φόβο και τη μοναξιά…

enoria-en-draseiΞεκινάει την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, με τον αγιασμό που θα τελέσει ο Μητροπολίτης Πειραιά κ. Σεραφείμ, το πρόγραμμα καθημερινών δράσεων και εκδηλώσεων του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, με τον τίτλο «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…», το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2018.

Συμπληρώθηκαν 7 χρόνια, από τη στιγμή που άρχισε να λαμβάνει σάρκα και οστά, το πρώτο πιλοτικό πρόγραμμα με τον παράδοξο τότε -για κάποιους- τίτλο «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…».

Ένα ταπεινό ξεκίνημα, μιας φιλότιμης όμως προσπάθειας που στόχευε να καταστήσει σταδιακά την Ενορία, το κέντρο που θα μπορούσε ο καθένας μας να ζήσει τη συντροφικότητα, το ενδιαφέρον και την αλληλεγγύη μεταξύ των μελών της Εκκλησίας.

Δημιουργήθηκαν έτσι οι συνθήκες, ώστε σε καθημερινή βάση όσοι επιθυμούν, να βρίσκουν ευκαιρίες συνύπαρξης, συνοδοιπορίας, ψυχικής ξεκούρασης και δημιουργικής απασχόλησης.

Για να αποτελέσει τελικά το πρόγραμμα «γροθιά στην απελπισία» και «για να πάψει η μοναξιά να είναι ο πιο καλός μας … σύντροφος», όπως λέγαμε όλα αυτά τα χρόνια.

Και η οικογένεια των συμμετεχόντων άρχισε χρόνο με το χρόνο να μεγαλώνει και να επεκτείνεται στο χώρο και το χρόνο. Σε αυτό βοήθησε πολύ το διαδίκτυο.

Το πρόγραμμα και φέτος διοργανώνεται από 1 Οκτωβρίου έως και 31 Δεκεμβρίου, περιλαμβάνοντας δεκάδες δράσεις που με κέντρο την λατρευτική ζωή της Ενορίας, φιλοδοξούν να μεταδώσουν το μήνυμα της ελπίδας και της αισιοδοξίας.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *