ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ…Με απλές γνώσεις παραλαμβάνουμε την σωστή ποσότητα του πετρελαίου θέρμανσης…

ΤσιφάκηςΠλησιάζει ο βραχνάς των καταναλωτών αφού από τις 15 Οκτωβρίου θα αρχίσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης και το ζητούμενο είναι πώς θα αντιμετωπίσουν το κρύο ή ακόμη και την παγωνιά που προϋποθέτουν μια μεγάλη δαπάνη για το νοικοκυριό.

Η Ένωση Καταναλωτών συμβουλεύει τους καταναλωτές να έχουν το νου τους στην διαδικασία παραλαβής του πετρελαίου θέρμανσης, γνωρίζοντάς τους ότι ένας (1) τόνος αντιστοιχεί σε 1.200 λίτρα.

Για την παραλαβή της σωστής ποσότητας πετρελαίου δεν χρειάζονται ούτε ειδικές γνώσεις ούτε πολύπλοκα και δαπανηρά συστήματα, αρκεί ο καταναλωτής να έχει μια ίσια ξύλινη ή μεταλλική βέργα κι ένα μέτρο και να ακολουθήσει την εξής μέθοδο:

  1. Να ογκομετρηθεί η δεξαμενή για να βρεθούν πόσα λίτρα πετρελαίου αντιστοιχούν στο ένα εκατοστό (ένα πόντο) του ύψους της.
  2. Να μετρηθεί μαζί με τον οδηγό του βυτιοφόρου αυτοκινήτου, που έφερε το πετρέλαιο.
  3. Προσοχή, πάνω στην απόδειξη πληρωμής που θα δώσει ο οδηγός ή ο συνοδηγός του βυτιοφόρου να έχουν γράψει το ύψος σε εκατοστά του πετρελαίου της δεξαμενής πριν και μετά την παράδοσή του.
  4. Ο καταναλωτής πρέπει να γνωρίζει ότι το πετρέλαιο θέρμανσης έχει χρώμα κοκκινωπό, ενώ το πετρέλαιο κίνησης έχει χρώμα πράσινο.

Προσοχή, εάν υπάρχει αμφισβήτηση για την ποσότητα πετρελαίου: πρέπει να ειδοποιηθεί η Γενική Γραμματεία Εμπορίου.

Μιχάλης Τσιφάκης Πρόεδρος

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *