ΕΝΩΣΗ ΣΠΕΤΣΙΩΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.Εορτή Σπετσιωτών Νεομαρτύρων

ΣΠΕΤΣΙΩΤΕΣ2Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου, η Ένωσή, όπως κάθε χρόνο, γιόρτασε σεμνά την Ιερά Μνήμη των Τριών, εκ Σπετσών, Νεομαρτύρων, Νικολάου, Ιωάννου, Σταματίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιώς, με την παρουσία, λόγω των γνωστών μέτρων, λίγων πιστών και, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, της Προέδρου κ. Αγγελικής Δ. Ράππου, της Ταμία κ. Πόπης Ελ. Θυμαρά-Μοσχοβίτη και των μελών κ. Μαρίας Εμμ. Βώκου-Μπράβου, Ευαγγελίας Π. Κόκορη-Λυμπέρη.

Χρόνια πολλά σε όλους, με την ευλογία των Αγίων και ελπίζουμε του χρόνου, με υγεία, να συναντηθούμε, όπως τα προηγούμενα χρόνια, να συνεορτάσουμε όλοι μαζί με αγάπη, σύμπνοια και καλή διάθεση και να κόψουμε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της Ένωσής μας, μέσα στο γνωστό συμπατριωτικό περιβάλλον.

Παραθέτουμε το απολυτίκιο των Τριών Νεομαρτύρων, έργο του αειμνήστου Επισκόπου Πατρών & Ηλείας, Νικηφόρου Καλογερά (1835 – 1896) και μερικές φωτογραφίες από τη σημερινή ημέρα.

«Τους ευκλεείς των Σπετσών γόνους και της Χίου τα θεία εγκαλλωπίσματα, τους πυρσοφεγγείς φωστήρας, τους εν τη πλειάδι των νέων μαρτύρων αγλαοφανώς σελαγίζοντας, Νικόλαον τον σεπτόν, συν τοις κλεινοίς Ιωάννη και Σταματίω τοις ομαίμοσι, πάντες οι των άθλων αυτών θαυμασταί συνελθόντες ύμνοις τιμήσωμεν, Χριστόν τον αθλοθέτην Και βραβευτήν αυτών δοξάζοντες».

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *