Εορτή Αγίας Όλγας Ναυτικού Νοσοκομείου Πειραιά

IMG_7717Τετάρτη 10 και Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019, εόρταζε ο Ιερός Ναός της Αγίας Όλγας του Ναυτικού Νοσοκομείου Πειραιά. Παραμονή της γιορτής Τετάρτη 10 Ιουλίου το απόγευμα, τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και περιφορά της Ιεράς εικόνας και ανήμερα της γιορτής, Πέμπτη 11 Ιουλίου το πρωΐ, τελέστηκε ιερά Θεία Λειτουργία και το απόγευμα, μεθεόρτιος εσπερινός.

Προσήλθαμε την παραμονή της γιορτής, για να λάβουμε μέρος στις ιερές ακολουθίες και να πάρουμε την ευλογία της μεγάλης θαυματουργού και ισαποστόλου Αγίας Όλγας.

Τις ιερές ακολουIMG_7712 θίες τέλεσε ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Πειραιά π. Νήφων, πλαισιωμένος από τον δραστήριο και πολύ αγαπητό προϊστάμενο του Ναού της Αγίας Όλγας π. Γαβριήλ και τον π. Βροντάκη εκ Περάματος.

Όλα με κατάνυξη και ευλάβεια προς την Αγία Όλγα. Πολύ καλός και ο πολυμελής, εκλεκτός χορός των ψαλτών με τους Κώστα Σταυρόπουλο, Ματθαίο Παντουβάκη και άλλους ψάλτες από διάφορους ναούς που προσήλθαν στην ιερά πανήγυρη, ένας μάλιστα των οποίων διάβαζε και έψελνε υπέροχα, αν και δεν είχε όραση.

Όλα τέλεια και ευχαριστήθηκε η ψυχή μας. Ο π. Γαβριήλ και οι κυρίες του Ναού φρόντισαν με το παραπάνω για όλα με τον καλύτερο τρόπο.

Η μπάντα του Δήμου Πειραιά συνόδεψε τιμητικά και μελωδικά την ιερά ακολουθία της περιοφοράς.

Μεταξύ των πιστών διακρίναμε, εκτός άλλων και, τον πρώην Αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Σπυράκη, τις κυρίες και τους κυρίους, Μίνα Κατσή, Βάσω Γανωτοπούλου, Θεοδώρα Κωστοπούλου, Μάνθο Παπαδόπουλο, Δήμητρα Κούβαρη, Κατερίνα Καραπιπέρη, Μάνο Ηλιάδη, Δέσποινα Λαζαράκη.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *