Εορτή Αγίας Όλγας Παρεκκλησίου Ευαγγελιστρίας Πειραιά

13Την μνήμη της Αγίας Ισαποστόλου Όλγας της Βασιλίσσης, εόρτασε με ευλάβεια, κατάνυξη και εκκλησιαστική λαμπρότητα ο Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, στο φερώνυμο ενοριακό παρεκκλήσιο.

Την Τετάρτη 10 Ιουνίου, παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πειραιά κ. Σεραφείμ.

Την Πέμπτη 11 Ιουνίου, ημέρα της εορτής, το πρωΐ, τελέστηκε Όρθρος και στη συνέχεια Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ενώ το απόγευμα οι ακολουθίες του Εσπερινού και της Ιεράς Παρακλήσεως.

Απευθυνόμενος στους πιστούς που συνέρρεαν για να τιμήσουν την μνήμη της Αγίας κατά την διάρκεια του Μεγάλου Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος έκανε καταρχήν ιδιαίτερη αναφορά στους κτήτορες του Παρεκκλησίου, τον μακαριστό π. Μαρίνο Γεωργακόπουλο και τους αειμνήστους αυταδέλφους Ιωάννα και Νικόλαο Τζώρτζη.

Αναφερόμενος στη συνέχεια στην εορτή της αγίας, σημείωσε ότι η αγία Ισαπόστολος Όλγα επελέγη από τον Θεό, για να γίνει η νέα αγία Ελένη του ρωσικού έθνους.

Και να οδηγήσει στην σωτηρία, στην αποκάλυψη της θείας αληθείας, τον λαό της και τα εκατομμύρια που ακολούθησαν.

Και ο Σεβασμιώτατος ολοκλήρωσε τον λόγο του:

«Να διατρανώσουμε την πίστη μας και το γεγονός, ότι δεν θρησκεύουμε ανθρωπίνως, αλλά αποκαλυφθείσης της θείας αληθείας. Αυτήν υπερασπιζόμαστε με την τελευταία ρανίδα του αίματος μας και της δυνάμεως μας».

Σταμάτης Μιχαλακόπουλος

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *