Εορτή Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Βαπτιστή Στον Ρέντη

DSC00313 Την Πέμπτη 6 και την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022, εόρταζε ο ιερός Ναός του Αγίου Ιωάννη Βαπτιστή Ρέντη. Πέμπτη 6 Ιανουαρίου, ώρα 6μμ, παραμονή της γιορτής, τελέστηκε μέγας, πανηγυρικός, αρχιερατικός εσπερινός με αρτοκλασία. Παρασκευή 7 Ιανουαρίου, ανήμερα της γιορτής, το πρωΐ, τελέστηκε πανηγυρική θεία λειτουργία και το απόγευμα στις 6, μεθεόρτιος εσπερινός και παράκληση.

Προσήλθαμε και μεις στον Ιερό Ναό την παραμονή της γιορτής, 6 Ιανουαρίου 2022, το απόγευμα για να ανάψουμDSC00335ε το κεράκι μας και να ζητήσουμε ταπεινά την ευλογία του μεγάλου μας Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, που ευτύχησε να θέσει το χέρι του στην κεφαλή του Υψίστου και δημιουργού των πάντων.

Γεμάτος ο Ναός μέσα και έξω από ευλαβείς προσκυνητές που προσήλθαν με δάκρυα χαράς και ελπίδας να προσευχηθούν στον άγιο και να ζητήσουν συμπαράσταση για τα δεινά που περνάμε.

Στις ιερές ακολουθίες χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Πειραιά κ. Σεραφείμ, πλαισιωμένος από πολλούς ιερείς και διακόνους της Μητρόπολης.

Μεταξύ των πιστών διακρίναμε, εκτός άλλων και, τις κυρίες και τους κυρίους, Κατερίνα ΚαραπιπDSC00323έρη, Ακριβή Παπαδοπούλου – Κάραλη, Ντίνα Τρουπιώτη, Σωτήρη Γκούβελο, Γιάννη Ηλία.

Ευχόμαστε να είμαστε όλοι καλά και να προσέλθουμε, χωρίς απώλειες, στην γιορτή του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *