Εορτή Αγίου Ιωάννη Ρέντη

IMG_9510

Την Δευτέρα 28 και την Τρίτη 29 Αυγούστου 2017 στον Άγ. Ι. Ρέντη πραγματοποιήθηκε, από τον Δήμο Νίκαιας – Ρέντη, διήμερος εορτασμός για τον Ιερό Ναό Αγ. Ι. Προδρόμου, Πολιούχου της Δημοτικής Ενότητας Ρέντη. Οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν περιφορά και λιτάνευση της ιερής εικόνας Αγ. Ιωάννη Προδρόμου την Δευτέρα 28 Αυγούστου στις 9 το βράδυ και στη συνέχεια ακολούθησε καύση πυροτεχνημάτων στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Μεγάλη η γιορτή του ΆIMG_9525η Γιάννη στον Ρέντη, που τον ευλαβούνται όλοι οι πιστοί του Λεκανοπεδίου και η προσέλευση είναι πάντα πολύ μεγάλη.

Προσήλθαμε και μεις την παραμονή της γιορτής 28 Αυγούστου του απόγευμα, για να προσκυνήσουμε και να λάβουμε μέρος στις ιερές ακολουθίες του εσπερινού, της αρτοκλασίας και της περιφοράς των ιερών λειψάνων.

Στις ιερές ακολοIMG_9516 υθίες χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Πειραιά κ. Σεραφείμ, πλαισιωμένος από πολλούς ιερείς και διακόνους της Μητρόπολης.

Μεταξύ των πιστών διακρίναμε, εκτός άλλων και, τον Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Γιάννη Τραγακη, τον Δήμαρχο Νίκαιας – Ρέντη κ. Γιώργο Ιωακειμίδη επικεφαλής πολλών Αντιδημάρχων και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, τον πρώην Βουλευτή κ. Τάσο Νεράντζη, τον Πρόεδρο της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδος κ. Μιχάλη Τσιφάκη, τις κυρίες και τους κυρίους, Κατερίνα Καραπιπέρη, Χρυσούλα Πατεράκη, Ντίνα Τρουπιώτη, Γιάννη Ηλία, Ζήσιμο Δημακόπουλο, Αλέξανδρο Ατρείδη.

Ευχόμαστε ο Άη Γιάννης να είναι πάντα κοντά μας και να μας ευλογεί.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *