Εορτή Αγίου Παντελεήμονα Δραπετσώνας

IMG_6145Την Κυριακή 26 και Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020, εόρταζε ο Ιερός Ναός Αγίου Παντελεήμονος Δραπετσώνας. Την Κυριακή 26 Ιουλίου, παραμονή της γιορτής, ώρα 7μμ, τελέστηκε μέγας πανηγυρικός, αρχιερατικός εσπερινός με αρτοκλασία και περιφορά της εικόνας. Την Δευτέρα 27 Ιουλίου, ανήμερα της γιορτής, το πρωΐ, τελέστηκε ιερά θεία λειτουργία και το απόγευμα μεθεόρτιος εσπερινός.

Ο γιατρός ψυχών και σωμάτων, ο Άγιος Ιαματικός Παντελεήμων, ο χωρίς χρήματα θεραπευτής, είναι βαθειά ριζωμένος στις ψυχές μας και τον επικαλούμαστε συνέχεια για βοήθεια και προστασία.IMG_6149

Κάθε χρόνο στην γιορτή του στην Δραπετσώνα έρχονται προσκυνητές απ’ όλο το Λεκανοπέδιο, για να ανάψουν το κεράκι και να προσευχηθούν.

Προσήλθαμε και μεις την παραμονή της γιορτής, Κυριακή 26 Ιουλίου το απόγευμα, για να λάβουμε μέρος στις ιερές ακολουθίες.

Χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Πειραιά κ. Σεραφείμ, πλαισιωμένος από, τον Πρωτοσύγκελο π. Νήφωνα και πολλούς ιερείς και διακόνους της Μητρόπολης.

Την ιερά πομπIMG_6202ή συνόδευσαν μελωδικά οι μπάντες: του Λιμενικού Σώματος με μαέστρο τον Πλοίαρχο Γιώργο Βρεττό, του Δήμου Πειραιά με Μαέστρο τον κ. Παναγιώτη Λυκούδη.

Μεταξύ των πιστών διακρίναμε, εκτός άλλων και, τον Αντιδήμαρχο κ. Κώστα Αλεξίου, τους Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ. Παναγιώτη Διαλυνάκη, Παντελή Καμά, Τρύφωνα Σταυρίδη, Ευάγγελο Φώτη, τον Πρόεδρο της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδος κ. Μιχάλη Τσιφάκη, τις κυρίες και τους κυρίους, Κατερίνα Καραπιπέρη, Αλέξανδρο Ατρείδη, Τάσο Μπούχλα, Γιάννη Ηλία, Ντίνα Τρουπιώτη, Κώστα Σταυρόπουλο, Χρυσούλα Νικολοπούλου, Γιώργο Ρηγόπουλο, Ακριβή Παπαδοπούλου.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *