Εορτή Αγίου Παρθενίου ..Μνημόσυνο π. Νεκτάριου Βιτάλη.Στον Άγιο Κων/νο Πειραιά

DSC09965Την Πέμπτη 6 και την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020, εόρταζε ο Άγιος Παρθένιος Επίσκοπος Λαμψάψου, προστάτης Καρκινοπαθών, παρεκκλήσι του οποίου υπάρχει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Κων/νου Πειραιά. Την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου, παραμονή της γιορτής, ώρα 5μμ, τελέστηκε μέγας πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία. Την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου το πρωΐ, ανήμερα της γιορτής, τελέστηκε ιερά θεία λειτουργία, το απόγευμα στις 5 μεθεόρτιος εσπερινός, στις 6:30μμ, περιφορά της ιεράς εικόνας και τωνIMG_2377 Αγίων λειψάνων. Στις 7μμ μνημόσυνο για τον μακαριστό γέροντα Νεκτάριο Βιτάλη. Ώρα 8μμ Ιερό ευχέλαιο.

Μια σειρά ευλαβικών και κατανυκτικών ιερών ακολουθιών μας κράτησε κοντά στον Ιερό Ναό του Αγίου Κων/νου Πειραιά.

Προσήλθαμε την IMG_2411Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου το απόγευμα για τον πανηγυρικό εσπερινό και την αρτοκλασία στο παρεκκλήσι του Αγίου Παρθενίου, στον Γυναικωνίτη του Ναού.

Ανήμερα της γιορτής το απόγευμα, προσήλθαμε για τον μεθεόρτιο εσπερινό, την λιτάνευση της ιεράς εικόνας, το μνημόσυνο του μακαριστού π. Νεκτάριου Βιτάλη και το ιερό μυστήριο του Αγίου Ευχελαίου.

Όλα με τIMG_2416άξη, ένα διήμερο με ευλογία Κυρίου.

Τις ιερές ακολουθίες τέλεσαν οι ιερείς του Ναού, π. Ιωάννης, π. Φανούριος, π. Χρήστος, βοηθούμενοι και από τον Διάκονο π. Παντελεήμων.

Μεταξύ των πιστών διακρίναμε, εκτός άλλων και, τις κυρίες και τους κυρίους, Βίκυ Τατσοπούλου, Χρυσούλα Νικολοπούλου, Κατερίνα Καραπιπέρη, Μανώλη Γιανναδάκη, Γιάννη Ηλία, Ντίνα Τρουπιώτη, Βάσω Γανωτοπούλου, Άννα Δασκαλάκη.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *