Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εορτή Αγίου Πορφυρίου στον Πειραιά

IMG_4216 Πέμπτη 1 και Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022, εόρταζε ο Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης, μια εξαιρετική προσωπικότητα του Αγίου Όρους, της Αθήνας και της Αττικής, αφού όλη η ζωή του, εδώ γύρω αγίασε με τα έργα και την παρουσία της.

Επί τη Ιερά Μνήμη του Αγίου Πορφυρίου, προστάτη του ραδιοφωνικού σταθμού της Πειραϊκής Εκκλησίας, κάθε χρόνο τελείται, στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδας Πειραιά, εσπερινός την παραμονή της γιορτής και ιερά θεία λειτουργία ανήμερα.

Προσήλθαμε και μεις την παραμονή της γιορτής για να λάβουμε μέρος στις ιερές ακολουθίες, να ανάψουμε το κεράκι  μας και να παρακαλέσουμε τον άγιο να μας έχει πάντIMG_4230α καλά.

Στις ακολουθίες χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Πειραιά κ. Σεραφείμ, πλαισιωμένος από πολλούς ιερείς και δακόνους της Μητρόπολης.

Μεταξύ των πιστών διακρίναμε, εκτός άλλων και, τις κυρίες και τους κυρίους, Σωτήρη Γκούβελο, Κυριακή Σοφικίτου, Κατερίνα Καραπιπέρη, Φοίβη Κωνσταντέλου, Ελευθερία Σουτέρα, Ελένη Σοφιανίδη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *