Εορτή Αγίου Φανουρίου Δραπετσώνας

IMG_9378

Το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Αυγούστου 2017, εόρταζε ο Ιερός Ναός του Αγίου Φανουρίου Δραπετσώνας. Το Σάββατο 26, παραμονή της γιορτής, το απόγευμα στις 7 τελέστηκε πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός και αρτοκλασία και την Κυριακή 27 Αυγούστου, ανήμερα της γιορτής το πρωΐ τελέστηκε Ιερά Θεία Λειτουργία, το απόγευμα στις 7μμ, μεθερόρτιος εσπερινός και στις 8:30μμ, λιτάνευση της ιεράς εικόνας.IMG_9456

Προσήλθαμε την Κυριακή 27 Αυγούστου το απόγευμα για να προσκυνήσουμε, να πάρουμε την ευλογία του Αγίου και να λάβουμε μέρος στις ιερές ακολουθίες.

Χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Πειραιά κ. Σεραφείμ, πλαισιωμένος από πολλούς ιερείς και διακόνους της Μητρόπολης.

Μεταξύ των πιστών που είχαν γεμίσει ασφυκτικά το Ναό και τον περιβάλλοντα χώρο, διακρίναμε, εκτός άλλων και, τον Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Γιάννη Τραγάκη, τον Δήμαρχο Κερατσινίου Δραπετσώνας κ. Χρήστο Βρεττάκο, τον πρώην Βουλευτή κ. Τάσο Νεράντζη, τον πρώην Δήμαρχο κ. Αλέξανδρο Χρυσό, τον πρώην Δημοτικό Σύμβουλο κ. Ευάγγελο Φώτη, τον Πρόεδρο της Ένωσης ΚατIMG_9461αναλωτών Ελλάδος κ. Μιχάλη Τσιφάκη, τις κυρίες και τους κυρίους, Ευμορφία Χριστοφή, Γεωργία Ματσούκα, Ντίνα Τρουπιώτη, Αλέξανδρο Ατρείδη, Στέλιο Ανανιάδη, Σάββα Παπαδόπουλο.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της γιορτής πολλοί ιερείς ασχολούντο με την ευλογία του μεγάλου πλήθους των πιτών που έφερναν οι πιστοί.

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Φανουρίου Δραπετσώνας είναι το μεγαλύτερο Προσκύνημα του Αγίου στο Λεκανοπέδιο Αττικής και η προσέλευση των πιστών είναι από κάθε περιοχή και Δήμο.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *