Εορτή Κοιμήσεως Θεοτόκου ΓΟΧ στον Πειραιά

IMG_9424

Την Κυριακή 27 και την Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017 εόρταζε ο Ιερός Καθεδρικός Ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πειραιά, της Μητρόπολης Πειραιά και Σαλαμίνας ΓΟΧ.

Την Κυριακή 27 Αυγούστου, παραμονή της γιορτής το απόγευμα στις 7 τελέστηκε πανηγυρικός πολυαρχιερατικός εσπερινός, αρτοκλασία και στις 8:30 λιτάνευση της ιεράς εικόνας.

Την Δευτέρα 28 ΑυγIMG_9428ούστου, ανήμερα της γιορτής το πρωΐ τελέστηκε ιερά θεία Λειτουργία και το απόγευμα στις 7 μεθεόρτιος εσπερινός.

Προσήλθαμε την παραμονή της γιορτής, Κυριακή 27 Αυγούστου το απόγευμα για να προσκυνήσουμε την ιερά εικόνα και να λάβουμε μέρος στις ιερές ακολουθίες, στις οποίες χοροστάτησαν, ο Μητροπολίτης Πειραιά και Σαλαμίνας κ. Γερόντιος και ο Μητροπολίτης Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσόστομος, πλαισιωμένοι από πολλούς ιερείς και διακόνους της Μητρόπολης.

Μεγάλη η προσέIMG_9436λευση των πιστών, που είχαν γεμίσει τον ιερό Ναό και τον περιβάλλοντα χώρο.

Μεταξύ προσελθόντων διακρίναμε, εκτός άλλων και, τον Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Γιάννη Τραγάκη, τον Βουλευτή κ. Κώστα Κατσαφάδο, τον Αντιδήμαρχο κ. Σταύρο Βοϊδονικόλα, τον επίτιμο πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτη Κουβάτσο, τον Αντιπρόεδρο των Κεντρικών Αγορών Ελλάδος κ. Γιώργο Βαγιάκη, τον Δημοσιογράφο και Εκδότη κ. Τάκη Μαυρέα, τον κ. Γιάννη Ηλία, την κ. Ντίνα Τρουπιώτη.

Άγημα του Πολεμικού Ναυτικού συνόδευσε τιμητικά την Ιερά εικόνα στην περιφορά και η Φιλαρμονική του Λιμενικού Σόματος έδωσε τον δικό της πανηγυρικό τόνο και στόλισε την μεγάλη αυτή γιορτή της ορθοδοξίας.

Ευχόμαστε η Παναγία να είναι πάντα κοντά μας, να μας ευλογεί και να κατευθύνει τα βήματά μας.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *