Εορτή της Μητέρας στον Πειραιά

5Την Κυριακή 8 Μαΐου 2022, εορτή παγκόσμια για την Μητέρα, γιορτάστηκε με θρησκευτική ευλάβεια η μεγάλη ιδέα της μάνας και η προσφορά της στην κοινωνία.

Με τα όμορφα τραγουδάκια από την μπάντα του Δήμου Πειραιά, ξεκίνησε η απόδοση τιμής στο άγαλμα της Μητέρας στο Πασαλιμάνι και στη συνέχεια ο χαιρετισμός του Δημάρχου Γιάννη Μώραλη και η απαγγελία ποιήματος της κ. Λίνας Αθανασίου, Προέδρου του Συλλόγου των Μεσσηνίων αλλά και των Τρίτεκνων Πειραιά.

Στη συνέχεια στο γραφείο των Μανιάτικων Συλλόγων επί της οδού Ευαγγελιστρίας 19 – 21, στον Πειραιά , ακολούθησαν τα θέματα της Ημερήσιας διάταξης.

Η Πρόεδρος της ΠΕΓΜ κ. Γιώτα Ρίτσου, αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομ3ένους, απηύθυνε χαιρετισμό για την εορτή της Μητέρας και ακολούθησαν οι  χαιρετισμοί των Αντιπροέδρων του ΠΑΣΜΑΦΙΜ και Αντιδημάρχων Πειραιά, κ.κ. Λεωνίδα Μανωλάκου και Τάσου Μαρκαριάν.

Τον Δήμαρχο Πειραιά εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Πειραιά, κ. Κυριακή Μπουρδακου, η οποία μετέφερε τον χαιρετισμό του Δημαρχου και τις προσωπικές εγκάρδιες ευχές για τους Συλλόγους!

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και απηύθυνε χαιρετισμό και ο εκλεκτός φίλος μας, Περιφερειακός Σύμβουλος, πρώην Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Πειραιά κ. Τάκης Χατζηπέρος.

Ποιήματα απήγγειλαν από τον ΠΑΣΥΓΜ η Λογοτέχνης και Επίτιμο Μέλος κ. Νίκη Κατσικάδη, από την ΠΕΓΜ η Έφορος του Δ. Σ. κ. Ουράνια Περιμένη και από τον ΠΑΣΜΑΦΙΜ η Υπεύθυνη των Πολιτιστικών Σχέσεων του ΔΔΣ. κ. Λίνα Αθανασίου, καθώς και ποιήματα για την εορτή της Μητέρας της δικηγόρου & ποιήτριας κ. Ελένης Σταθοπούλου, μέλους του ΠΑΣΜΑΦΙΜ.

Ακολούθησε ο αγιασμός του γραφείου από τον ευλαβή ιερά π. Γεώργιο Καλαμάρη και η αδελφοποίηση των Συλλόγων , με τις υπογραφές από τους εκπροσώπους των Δ.Σ. και η ανάγνωση του Πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης. Στο βιβλίο των επισκεπτών τα μέλη έγραψαν τις ευχές τους για καλή δύναμη, καλή επιτυχία στο πολιτιστικό τους έργο και καλή συνέχεια με ομόνοια, συμπόνια και αλληλεγγύη.

Η εκδήλωση έκλεισε με μια ευχάριστη έκπληξη από τον τραγουδιστή και εκλεκτό φίλο κ. Νίκο Άστρα, ο οποίος με τη συνοδεία κιθάρας, τραγούδησε τραγούδια για τη Μητέρα, κλείνοντας με το όμορφο, γνωστό Μανιάτικο τραγούδι , για τη ΜΑΝΑ ΜΑΝΗ «Η Πατρίς μου είναι η Μάνη», συνοδευόμενος από τον Πολιτευτή και Γεν. Γραμματέα του ΠΑΣΜΑΦΙΜ κ. Κυριάκο Μαντούβαλο, τον Έφορο, κ. Νίκο Σαμπατάκο, τα Μέλη του Δ.Δ.Σ. κ.κ. Χρήστο Μαυροδάκο, Στέλλα Γκένα, Γιάννη Αλεξανδρόπουλο, Γιώργο Ρήγα, Μηνά Βλάχο.

Ήταν μια πολύ όμορφη «Συμβολική Ημέρα» με πολλή χαρά, συγκίνηση, ενθουσιασμό και ελπίδα.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *