Επίσκεψη – Προσκύνημα στο Άγιο Όρος

2Αξιωθήκαμε και φέτος να πραγματοποιήσουμε την προσκυνηματική μας εκδρομή στο Άγιο Όρος και να γεμίσουμε τις πνευματικές μας μπαταρίες με την ιερότητα του τόπου.

Ξεκινήσαμε το πρωΐ της Παρασκευής 3 Μαΐου 2019, με προορισμό το προσκύνημά μας και νωρίς το μεσημεράκι φτάσαμε στην Πατριαρχική Ιερά Μονή της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας, στην Χαλκιδική όπου και προσκυνήσαμε την ιερά εικόνα και τα ιερά λείψανα της Μονής.

 

8

Μετά από ένα σύντομο γεύμα στην Αρναία και στάση για έναν καφέ στα γραφικά Νέα Ροδα, καταλήξαμε στην Ουρανούπολη όπου διανυκτερεύσαμε.

Πρώτο μοναστήρι του Αγίου Όρους για προσκύνημα και φιλοξενία η Ιερά Μονή Βατοπεδίου, στην οποία είχαμε την ευλογία και την χαρά να μας μιλήσει και ο Ηγούμενος Γέροντας Εφραίμ.

 

 

DSC08022

Στη συνέχεια μέσω Καρυών πήγαμε στην Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας όπου φιλοξενηθήκαμε και την Τρίτη μέρα καταλήξαμε στην ιδιαίτερα φιλόξενη ιερά Μονή Κωνσταμονίτου.

 

Την Τρίτη 7 Μαΐου το πρωί ξεκινήσαμε για την επιστροφή με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ένα νόστιμο γλυκό που απολαύσαμε στα Καμμένα Βούρλα.

 

Με πολλές ευλογίες γDSC08072ια τους φίλους μας φτάσαμε στον Πειραιά και ευχαριστούμε τον Θεό που και φέτος μας πήρε υπό την σκέπη Του και μας καλοδέχτηκε στο περιβόλι της Παναγίας στο Άγιο Όρος.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *