Επίσκεψη φοιτητών του Πανεπιστημίου Πειραιά στον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Εκπαιδευτική επίσκεψη στον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας, πραγματοποίησαν φοιτητές Ναυτιλιακών σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά, στα πλαίσια του μαθήματος Οικονομική και Πολιτική των Λιμένων. Οι φοιτητές συνοδεύονταν από την καθηγήτρια κ. Παρδάλη Αγγελική και την υποψήφια Διδάκτωρ κ. Κουμανιώτη Γεωργία.

Αρχικά ξεναγήθηκαν στα γραφεία του Οργανισμού, όπου στην αίθουσα συσκέψεων είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σχετικό βίντεο για το λιμάνι της Ελευσίνας όπου έλαβαν και σχετικό υλικό.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο Πρόεδρος του ΟΛΕ κ. Σταμάτης Κοιλάκος ενημέρωσε τους φοιτητές και τους εκπαιδευτικούς για την ιστορία του λιμένα, ανέλυσε τις δραστηριότητες και το ιδιοκτησιακό καθεστώς και περιέγραψε μελλοντικές επενδύσεις υπό μορφή παραχωρήσεων που σχεδιάζει ο Οργανισμός.

Στη συνέχεια, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΕ κ. Χαράλαμπος Γαργαρέτας, ξενάγησε τους ανωτέρω φοιτητές στο εμπορικό λιμάνι κατά τη διάρκεια της διενέργειας εμπορικών δραστηριοτήτων (φόρτωση –εκφόρτωση εμπορευμάτων), απαντώντας ταυτόχρονα σε ερωτήσεις φοιτητών σχετικά με τις ως άνω δραστηριότητες και με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το λιμάνι.

Επίσης ο Δ/νων αναφέρθηκε  στο υπό σχεδιασμό Masterplan, εξήγησε για ποιο λόγο κρίνεται επιβεβλημένη η μεταφορά του λιμανιού σε νέα χωροταξική θέση και επεσήμανε τις ενέργειες που πραγματοποιούνται για την ασφάλεια των λιμενικών εγκαταστάσεων σε επίπεδο ISPS.

Τέλος οι φοιτητές ξεναγήθηκαν στη θέση Βλύχα, όπου εκεί τους παρουσιάστηκαν συγκεκριμένα παροπλισμένα πλοία τα οποία δημιουργούν προβλήματα στην ομαλή  λειτουργία του λιμένα.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *