Επίτιμος Πρόεδρος της ΕΣΕΕ ο Βασίλης Κορκίδης

κορκίδης καρανίκαςΗ Ε.Σ.Ε.Ε., στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του 2020, ομόφωνα αποφάσισε να ανακηρύξει επίτιμο Πρόεδρό της, τον Βασίλη Κορκίδη και να του απονείμει τιμητική πλακέτα για τις μακροχρόνιες και εξαιρετικές υπηρεσίες, που έχει προσφέρει στον εμπορικό κόσμο της χώρας, καθώς και την πολύπλευρη συνεισφορά και βοήθειά του στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

«Κατ´αρχάς, θα ήθελα, πριν σας ευχαριστήσω, να σας συγχαρώ για την επιτυχία του διήμερου συνεδρίου «Future of Retail», το οποίο ανέδειξε τις αλλαγές που επέρχονται στο εμπόριο και επιβεβαίωσε την ποιότητα των στελεχών μας. Συνεχίστε να διεκδικείτε, να ανασυγκροτείτε, να βελτιώνετε, να ισχυροποιείτε και να εδραιώνετε την Ε.Σ.Ε.Ε.. Τώρα, «Επίτιμος» είναι αυτός που αποκτά ένα «δια βίου τίτλο», ο οποίος του αποδίδεται τιμητικά, αλλά σοφά, χωρίς τα αντίστοιχα καθήκοντα ή δικαιώματα του εν ενεργεία μέλους. Είναι η μέγιστη ηθική επιβράβευση από έναν φορέα σε κάποιον πρώην πρόεδρο ή μέλος του, που τον υπηρέτησε, μάλλον με επιτυχία και σίγουρα με εντιμότητα, αφοσίωση και αυταπάρνηση. Η αναγόρευσή μου πριν λίγα χρόνια σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, πρώην Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Ε., σήμαινε ταυτόχρονα ότι δεν μπορώ να διδάσκω στο συγκεκριμένο Ανώτατο εκπαιδευτικό Ίδρυμα.

Το ίδιο λοιπόν ισχύει και σήμερα, γι’ αυτό σας δηλώνω πως παύω πλέον να είμαι εκλέκτορας της Ε.Σ.Ε.Ε., σεβόμενος απόλυτα τον τίτλο που μου αποδίδεται. Στο μέλλον, δεν θα μετέχω λοιπόν σε καμία διαδικασία ψηφοφορίας, που αφορά στα διοικητικά και οικονομικά πεπραγμένα, ούτε βεβαίως στην εκλογική διαδικασία της Ε.Σ.Ε.Ε., αφού η θέση μου θα πρέπει να θεωρείται αντικειμενικά δεδομένη. Από σήμερα, οφείλω και δεσμεύομαι να στηρίζω δημόσια την παρούσα και την εκάστοτε διοίκηση της Ε.Σ.Ε.Ε. και να την εκπροσωπώ, όπου, όπως και όποτε μου ζητηθεί, εντός και εκτός Ελλάδος»

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *