ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

MAXH1 MAXH2 MAXH3Την Κυριακή 13 Μαΐου η Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» πραγματοποίησε εκδήλωση μνήμης για την 77η επέτειο της Μάχης της Κρήτης, στο μέγαρό της επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου 82 στον Πειραιά.

Ο πρόεδρος της Αδελφότητας Θεόδωρος Τσόντος καλωσόρισε τα μέλη και τους φίλους της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» και είπε πως η εκδήλωση γίνεται μέσα στο μέγαρο αυτό ως ένδειξη μνήμης για το άσυλο που παρείχε σε συμπατριώτες μας στρατιώτες που ερχόμενοι από το αλβανικό μέτωπο δεν είχαν τρόπο να επιστρέψουν στην μητέρα Κρήτη και φρόντιζε η Αδελφότητα για την φιλοξενία και την παλιννόστησή τους.  Επίσης παρείχε συσσίτιο σε πολλά παιδιά του Πειραιά που υπέφεραν από ασιτία, κατά την γερμανική κατοχή. Πολλά απ’ αυτά τα παιδιά, ηλικιωμένοι σήμερα, αναφέρουν αυτό το γεγονός και ευγνωμονούν την Αδελφότητα για την προσφορά της.

Ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν αντιπρόεδρος της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» Αντωνία – Μαρία Ντουντουνάκη, που ξεδίπλωσε γλαφυρά το ιστορικό της Μάχης της Κρήτης.

Τα χορευτικά συγκροτήματα του συλλόγου με το μουσικό συγκρότημα των Γιάννη Πλυμάκη και Θοδωρή Ποθουλάκη, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και ανέδειξαν την κρητική λεβεντιά της νεολαίας μας.

Βουλευτές, πολιτευτές και πρόεδροι συλλόγων καθώς και ο επίτιμος πρόεδρος της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» Γρ. Ψαρομμάτης τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους.

Τέλος, ακολούθησε το παραδοσιακό κρητικό κέρασμα όπου όλοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν, να μιλήσουν με φίλους  και να συγχαρούν το Δ.Σ. του συλλόγου για την επιτυχημένη ιστορική εκδήλωση και να ανανεώσουν την συνάντησή τους για την επόμενη εκδήλωση στις 17 Ιουνίου για την αναβίωση του Κλήδονα στην πλατεία….

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *