Επιμορφωτικό Σεμινάριο Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας Πειραιά

σεμινάριοΟλοκληρώθηκε το Επιμορφωτικό Σεμινάριο «Διοίκηση και Ηγεσία» στην Ευαγγελίστρια Πειραιώς

Με την απονομή των βεβαιώσεων στους 34 συμμετέχοντες που πληρούσαν τις προϋποθέσεις, ολοκληρώθηκε το Επιμορφωτικό Σεμινάριο «Διοίκηση και Ηγεσία», που διοργάνωσε η Ενορία Ευαγγελιστρίας Πειραιώς με την συνεργασία του Συνδέσμου Επιστημόνων Πειραιώς.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Προϊστάμενος του Ναού π. Γεώργιος Γεωργακόπουλος, και ακολούθησαν χαιρετισμοί από τους υπεύθυνους του Σεμιναρίου, κ.κ. Ισίδωρο Παχουνδάκη, Ευστράτιο Σπύρου και Σταμάτη Μιχαλακόπουλο, διδάσκοντες του ΕΤΟΠΑ του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Ο κ. Παχουνδάκης στο χαιρετισμό του σημείωσε πως ηγέτης δεν γεννιέσαι, αλλά γίνεσαι. Είναι μια συνεχής επίπονη και δημιουργική διαδικασία δια βίου εκμάθησης που συνεχώς πλέει ο άνθρωπος μέσα σε μια αδιάκοπη πορεία αναμέτρησης -πρωτίστως- με τον ίδιο του τον εαυτό, τη φύση και την ιστορία.

«Το παράδειγμα του Μωυσή είναι χαρακτηριστικό μέσα από τη διήγηση της Εξόδου που η (αυτό) αναμέτρηση, η (αυτό)αμφισβήτηση, ο δισταγμός στη διαλογική σχέση του Θεού με τον Μωυσή, αναδεικνύεται η δυναμική διαδικασία της σχέσης στην εκμάθηση της Ηγεσίας στη μεταξύ τους σχέση -ο διάλογος Θεού και Μωυσή-.

Ο Θεός προτρέπει, παρακινεί, ενθαρρύνει, άρει τους δισταγμούς του Μωυσή και ταυτόχρονα του μαθαίνει τους τρόπους διαχείρισης και διοίκησης τόσο των δυσκολιών που τον περιμένουν όσο και της ορθής διαχείρισης του Λαού του.»

 

Ο κ. Σπύρου αναφέρθηκε στον δημιουργικό διάλογο μεταξύ διδασκόντων και διδασκομένων, καθ’ όλη την διάρκεια του Σεμιναρίου, καθώς και στην παρουσία επισκεπτών εισηγητών που κάλυψαν ένα ευρύ πεδίο εφαρμογής διοικητικών πρακτικών και ηγετικών συμπεριφορών.

Ευχήθηκε τέλος, να υπάρξει συνέχεια και την επόμενη χρονιά, με ακόμη πιο εξειδικευμένη θεματολογία στους τομείς της διοίκησης και της ηγεσίας.

Τέλος ο κ. Μιχαλακόπουλος, ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες για το εξαιρετικό κλίμα που επικράτησε και στις οκτώ συναντήσεις, και εξήρε την δημιουργική αλληλεπίδραση που διαπιστώθηκε μεταξύ τους.

Και ευχήθηκε με την σειρά του να υπάρξει συνέχεια στην λειτουργία του Σεμιναρίου και τις επόμενες χρονιές.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *