Επιστολές στην Φωνή Οδύσσεια 5 μηνών για ένα πιστοποιητικό της ΔΕΗ

Κ. Διευθυντά,

ΔΕΗΜετά από αίτημα της εφορίας για να αποδείξω το αυτονόητο (ότι για κάποιους μήνες ήταν το 2014 κενό το διαμέρισμα μου), υπέβαλα σχετικό αίτημα για τη χορήγηση μιας τέτοιας βεβαίωσης στη ΔΕΗ για να δουν την κατανάλωση. Πήγα στη ΔΕΗ Καμινίων (της περιοχής μου) στις 24.06.2019 και ζήτησα να διαβιβάσουν την αίτηση στο αρμόδιο κατάστημα Χαλανδρίου (Σολωμού 10, όπου υπάγεται το ακίνητο). Δυστυχώς μου είπαν ότι δεν μπορούσε να γίνει αυτή η διαβίβαση ούτε ηλεκτρονικά ούτε με fax. Στις 24.07.2019, μετέβην στο Χαλάνδρι και δεν μου έδιναν εκτύπωση του λογαριασμού μου για το 2014. Έτσι, κατέθεσα αίτηση με αρ. Πρωτ. 007041.

Μου είπαν ότι θα μου αποστείλουν ταχυδρομικώς την απάντηση στο γραφείο μου στον Πειραιά. Αυτή η απάντηση δεν στάλθηκε ποτέ. Η Δ.Ε.Η. του Χαλανδρίου με ενημέρωσε ότι το αίτημα έχει παραπεμφθεί στο κεντρικό κατάστημα της Κηφισιάς στις 25.7.2019.  Παράλληλα, οι κ.κ. Π.και η κ. Ρ. με πληροφορούσαν ότι το κατάστημα του Χαλανδρίου είναι αναρμόδιο να παράσχει τη σχετική βεβαίωση και με παρέπεμψαν στο 11ο χιλιόμετρο Αθηνών – Λαμίας! (Υπηρεσία ΔΕΔΔΗΕ). Μετά από πολλές ερωτήσεις, βρέθηκε εναλλακτική λύση να πάω στη ΔΕΔΔΗΕ Αθηνών (Αγησιλάου). Εκεί κατέθεσα αίτηση και πήρα αρ. Πρωτ. 9406, στο γραφείο 114. Μου απήντησαν χθες ότι θα είναι έτοιμη η βεβαίωσή μου σε 20 μέρες!

Εάν για ένα πιστοποιητικό χρειάζονται 5 μήνες για την παραλαβή του, τότε η χώρα θα συνεχίσει να είναι στο γύψο της πτώχευσης για άλλα 10 χρόνια. Όταν η ΔΕΗ προσπαθεί να μαζέψει χρήματα για τα εγκλήματα του παρελθόντος με το αστρονομικό παθητικό των 900.000.000 ευρώ ανά έτος δεν επιτρέπεται να κάνει γυμνάσια στους φορολογούμενους, οι οποίοι χάνουν εκατομμύρια εργατοώρες ακόμη και για ένα πιστοποιητικό!

Όποιος Υπουργός έδινε συγχωροχάρτι στους καταναλωτές επί 4 χρόνια, θα πρέπει να πληρώσει τα διαφυγόντα κέρδη από την προσωπική του περιουσία. Η ΔΕΔΔΗΕ και η ΔΕΗ είτε θα πρέπει να κάνουν υπερεντατικά φροντιστήρια στους καρεκλοκένταυρους, είτε θα πρέπει να τους απολύσει. Aναμένω με ενδιαφέρον την απάντηση του κ. Χατζηδάκη.

Με τιμή,

Ένας αναγνώστης

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *