Επιστολές στην ΦΩΝΗ

κ. Διευθυντά,

Το Υπ. Παιδείας και οι εκτρώσεις των μαθητριών

Γιώργος ΤρανταλίδηςΕπ ευκαιρία της αφίσας στο σταθμό του μετρό με τίτλο «ήξερες ότι – στο αγέννητο παιδί – διάλεξε την ζωή…! Κίνημα υπέρ της ζωής», που αποσύρθηκε πάραυτα παραθέτω τα εξής.

14.000 νήπια σφαγιάσθηκαν στη Βηθλεέμ από τον Ηρώδη μετά τη γέννηση του Χριστού. Έχουν διαρωτηθεί άραγε οι αναγνώστες πόσες εκτρώσεις κάνουν οι γυναικολόγοι στην καριέρα τους; Η απάντηση είναι τραγική: 25.000!

Να υπενθυμίσουμε ότι το έμβρυο από την σύλληψή του είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Την πιο κάτω επιστολή για  τις εκτρώσεις είχα αποστείλει στον Υπουργό Παιδείας το 2018, που ουδέποτε είχε απαντήσει:

«Είναι γεγονός πως στο ελληνικό σχολείο υπάρχουν τεράστια κενά στη διδασκαλία της σεξουαλικής αγωγής αφού- σε αντίθεση με την εκπαιδευτική πρακτική στην Ε.Ε. – εξακολουθεί να μην υφίσταται ως αυτοτελές διδακτικό αντικείμενο. Τα αποτελέσματα τραγικά: 30.000 μαθήτριες (κάτω των 16 χρ.) υποβάλλονται κάθε χρόνο σε έκτρωση από το σύνολο των 150.000 αμβλώσεων. Ταμπού και άγνοια για το σεξ απειλούν τις μαθήτριες με τεράστια αύξηση κρουσμάτων στα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα. Με την απρόσμενη εγκυμοσύνη και την απότομη διακοπή αυτής προκαλείται αναστάτωση στο μυαλό, στις ορμόνες, στο σώμα με μακροχρόνιες ψυχολογικές επιπτώσεις και κάθετη πτώση στις βαθμολογίες. Είναι συνεπώς απολύτως επιβεβλημένο να εισαχθεί το μάθημα της αγωγής υγείας στα σχολεία για την προαγωγή της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης. Εάν θα έπρεπε ο Υπ. Παιδείας να είχε ζητήσει συγγνώμη από τους γονείς των ανηλίκων μαθητριών που έκαναν εκτρώσεις, για τις πιο πάνω παραλείψεις του, αυτό θα το κρίνει ο κάθε γονέας. Αναμένω επιβεβαίωση του Υπουργού για την αποστολή (και με SMS) σε όλους τους μαθητές της σχετικής εγκυκλίου την 1η ημέρα της σχολικής περιόδου έτσι ώστε να αποφευχθούν άλλες εγκληματικές εκτρώσεις».

Γεώργιος Τρανταλίδης-Δικηγόρος

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *