ΕΡΩΤΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΜΠΟΥΤΣΙΚΑΚΗ.ΓΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ «BULLYING» ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

μπουτσικάκηςΟ Βουλευτής κ. Χριστόφορος Μπουτσικάκης κατέθεσε ερώτηση στην Βουλή προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκη Κεραμέως, σχετικά με την ανάγκη λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού (bullying).

Εν προκειμένω, ο κ. Μπουτσικάκης αναφέρεται στην άνανδρη επίθεση που, σύμφωνα με δημοσίευμα, δέχτηκε 17χρονος μαθητής στο 1ο ΓΕΛ Βύρωνα, με τη συμμετοχή και μαθητών του 1ου Γυμνασίου Βύρωνα, στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί τη μικρότερη αδερφή του, που δεχόταν καθημερινά bullying.

Ειδικότερα, ο Βουλευτής διερωτάται αφενός τι έκανε το 1ο ΓΕΛ Βύρωνα για να προστατέψει το θύμα ενόσω, μέσα στην ίδια την αυλή του σχολείου, δεχόταν ασταμάτητα μπουνιές και κλωτσιές από δεκαεπτά (17) άτομα, με τόση αγριότητα σα να ήθελαν να τον σκοτώσουν, και αφετέρου τι έκαναν τα εμπλεκόμενα σχολεία όλο αυτό το διάστημα για να αντιμετωπίσουν το bullying που δεχόταν σε καθημερινή βάση η μικρότερη αδερφή του 17χρονου.

Ο κ. Μπουτσικάκης ζητεί την παραδειγματική τιμωρία όσων, με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους, ευθύνονται για την κατάσταση αυτή στο 1ο ΓΕΛ και το 1ο Γυμνάσιο Βύρωνα, αλλά και γενικότερα τη λήψη μέτρων για την άμεση εξάλειψη των φαινομένων σχολικού εκφοβισμού στην ελληνική επικράτεια.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *